Tvätta!

Vi har varit utan tvättmaskin ett par veckor sedan den gamla så fräckt började ransonera vatten. Jag är ganska trött på handtvätt numera …
Den nya tvättmaskinen beställdes på nätet, då när vi dömt ut den gamla. Kändes som en oerhört smidig shoppingrunda. Vi slapp åka till nån affär med maskiner på rad och försäljare som hade som uppdrag att få oss att välja en dyrare än vi tänkt.
På nätsidan fanns en trevlig maskin till nån sorts kampanjpris. Bara just den veckan. (Jo, antagligen lika lurad där men jag fick i alla fall en maskin för det pris jag tänkt mig. Inget konstigt märke heller.)
Så jag klickade på köp efter att ha läst teknisk fakta. Och det visade sig dessutom att frakt och leverans ända till huset ingick. Det var bara det att vi skulle få vänta en tid. Men allt annat vägde upp den väntetiden.
Igår var äntligen dagen för tvättmaskinsleverans kommen. Mellan nio och ett skulle den anlända och jag skulle iväg halv två. Tajt. Hastade hem från nattjobbet och satte mig med tillgänglig telefon.
Och visst kom den! Redan klockan tio var maskinen avlastad från lastilen och inställd i garaget. Fantastiskt!
Maken lånade en jobbarkompis på lunchen och de kämpade ner maskinen i tvättstugan.
Där stod den så, äntligen. Blank och vit och ruskigt fin intill den gamla med rostfläckar nertill. Maken kopplade in den och jag stoppade genast den skinande trumman full. (finns en del tvätt att prova med för närvarande) Tryckte på knappar. LG;n hade välkomsttrudelutt och blinkade tjusigt i motsats till den gamla uttjänta. Såg nig hur den blängde surt i sitt urkopplade och förkastade läge.  Trumman snurrade och gick på men … inget vatten togs in! Vad fan! Den förra tog in ett minimum av det så viktiga vattnet. Denna inget alls? Maken skruvade loss slangen, provade på en annan kran. Inget vatten! Jag lusläste bruksanvisningen medan han testade vattentrycket i slangen och höll på. Ingen av oss kom fram till något som fick in vatten till tvätten. Stod där som fån och glodde på den så vackra men ack så korkade … Hörde den gamla hånskratta sig hes.
Så hittade Maken en medföljande reklamlapp! På denna, inte i bruksanvisningen, kunde man läsa att maskinen ville väga tvätten först. För att avgöra vattenmängden! Jaha! Vi trudeluttade igång den på nytt och stod med bistra armar om bröstkorgarna och glodde på den snurrande trumman. Den snurrade hit, den snurrade dit … och Ja!! Mitt i den gamlas skadeglädjeutbrott, började den nya LG;n plötsligt hämta vatten och snart tvättade den för fullt. Och den gamla slokade tyst medan denna nya blankvita stylade för fullt.

Man kunde tycka att en sån viktig upplysning borde stå i en bruksanvisning! Fetstilt och understruket! Ha tålamod efter att ni tryckt på starknappen, maskinen vet vad den gör!
När man inte köpt tvättmaskin på typ tjugo år har man ingen aning om vila finesser som tillförts på det området. Tänk om vi inte varit läskunniga i det engelska språk som stod på detta medföljande, rätt oviktiga reklamblad. Då hade vi packat ihop maskinen och skickat tillbaks den. Omedelbums.
Men nu behövde vi inte det! Jag slipper handtvättandet och överlåter det gladeligen till den nya fina. Den tvättar så tyst dessutom! Redig och bra centrifugering också, tvätten kom ut närmast torr. Utmärkt när tvättstugan ligger i källaren där det inte torkar så fort. Ja, jag är nöjd! Och elgiganten.se skötte sig utmärkt.

p.s .., fick senare ett mail från stället som basar över min utbrända dator också. Där stod att fallet var avslutat! Betyder det att datorn är på väg hem? Och i vilket skick? Håll tummarna för att den kommer idag!

En reaktion på ”Tvätta!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.