Skämskudden är i bruk igen

Sångtävlingen med stort I är tillbaka i rutan igen. Minns att jag gäspade stort över den senaste säsongen som visades för ett par år sen och tyckte det var skönt att slippa det när det försvann. (Jo, man kan stänga av och vägra titta också, jag vet.)
Andra uppstickare i sångtävlingsbranschen har försökt slå sig fram under tiden. Inte lyckats nåt vidare.
Så då blev det tydligen panik i teveplanerarnas tillvaro och därmed idoldags igen.
Och visst tittar man. Det är typ roligast med de inledande auditionveckorna när modiga människor ställer sig framför den där juryn och med eller utan instrument tar toner av olika slag. Nu är det kvalvecka och gänget som ska ”underhålla” oss efter fredagstacosen i höst ska vaskas fram. Det känns blekt! Och jag har ingen enda favorit! Det brukade man ha i det läget förr, när programmet var lite nyare, lite fräschare.
Nu hittar mig själv med mobilen framför ansiktet titt och tätt i rastlöshet och uttråkning. Det sjungs skitdåligt och krävs skämskudde när vissa stapplar runt på scenen. Och jag tycker synd om ungdomarna när deras dröm fimpas i gruset.
Nää. Jag börjar redan se mig om efter bättre fredagsunderhållning. Man måste väl kunna utnyttja livet på ett vettigare sätt än att sitta och huka bakom den noppriga skämskudden medan ett gäng ungdomar med kändisdrömmar sjunger ut i rutan.
Jaha. Nu har jag redan sågat den nya idolomgången …

3 reaktioner på ”Skämskudden är i bruk igen

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.