Datorer och annat tekniskt skit

Jaha. Min dator har åkt. Den fick adresslapp och lyckönskningar och for iväg till Småland faktiskt. Inte till samma ställe som vi var i helgen, men snudd på. Jag kunde ha levererat den själv!
Enligt en optimistisk tidsplan som mailades till mig kommer den att återvända nästa tisdag. Tvivlar på det. För planen var att den skulle ha åkt redan i torsdags eller fredags. Om man bara lyckats posta adresslappen i tid. Så att den kommit i min låda på torsdagen istället på fredagen, när jag själv redan var på väg till Småland. Nu låg lappen i brevlådan och väntade när vi kom hem i går. Därmed kommer datorn inte iväg förrän i dag antar jag. Även om jag ställde in den bakom postluckan i går kväll, ingen hämtade nån post vid den tidpunkten en söndag.

Nu har jag sparkat igång min gamla trötta dator, som hetsar upp sig så lätt för ingenting att den blir alldeles flåsig av bara starten. Jag testade att göra en systemåterställning på den i förhoppningen att den skulle bli aningen piggare. Men en sån meningslös åtgärd gjorde ingen som helst nytta. Borde så klart ta till en fabriksåterställning. Drar mig för det eftersom den då förlorar vitala delar (oumbärliga program) som jag inte har nån tillgång till. För detta krävs ett samtal till den lokala och högst privata datasupporten och han är inte anträffbar under vardagarna. Kanske ska han få ett uppdrag med detta sen, när min nya dator är hemma igen (och förhoppningsvis utvilad och återställd och avvand från rökning och skit).
Just nu får denna duga i sitt flåsande skick eftersom det är den enda jag har.
En iPad går inte på långa vägar att jämföra med en riktig dator. Den är ett roligt komplement, lätt att ta med sig och lätt att slöa i soffan med. Men omständlig och bökig att göra något vettigt med.

Ska bli spännande att så småningom få veta varför min fina dator blev så less på livet att den började röka. Ska också bli spännande att se vad man kan göra åt detta. Och att det förhoppningsvis inte tar en evighet!

2 reaktioner på ”Datorer och annat tekniskt skit

  1. Undrar om de inte programmerar in någon tidsinställning på datorer så när man haft den ett par år blir den segare och segare oavsätt vad man gjort……. 😉

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.