Superhelg, en sån där som ligger i bomullen i minnet

Vi stack i tidig morgon hemifrån i fredags, eftersom vi hade en bit att åka. Dottern har flyttat på fem timmars avstånd. Dimman var tung över landskapet. Så tung att det var problem att se framförvarande bilar. Och totalt onödigt att försöka se något av det vi passerade. Därmed såg vi inte heller alla skyltar vi skulle ha sett och hamnade på en helt annan väg än tänkt.
Det gjorde inte så mycket, det blev ingen omväg som försenade oss och vi kom fram som vi skulle.
Härligt att ha Dottern inom räckhåll igen. Och se med egna ögon att hon mår bra och trivs!

Den senaste veckan har varit något av en sommarens återvändande. Så även i Småland. Värmen påminde om en sommardag i början av augusti och vi satte oss ute på det lilla torget med vår beställda lunch. Och kvällen tillbringade vi i Dotterns trevliga lilla lägenhet med en mycket god smörgåstårta som vi spontant drog ihop i hennes kök och åt till bra film i teven. Med ett gott rosévin i glasen.
Vi hade en tidig start inplanerad även på lördagsmorgonen. Pickade in adressen till glasriket i gps;en och körde i ny morgondimma genom de djupa småländska skogarna. Där dök det upp små byar/städer med jämna mellanrum och det var precis så där vackert och trollskt som man tack vare en viss Astrid alltid föreställt sig. Dimman hjälpte till. Liksom Dotterns val av musik. Hon satt i baksätet med telefonen kopplad till stereon och spelade spotifygodbitar för oss.
Glasriket fanns i andra ändan av regnbågen … typ. Vi tänkte inte besöka hela. Bara KostaBoda denna gång. Eftersom det är just där som Makens och mina favoritglaskonstnärer håller till.
Vi besökte hyttan och fick se glasblåsning. Hur coolt som helst faktiskt. Vi besökte fabriksbutiken och handlade diverse. Och vi besökte art gallery där det fanns fantastiska utställningsobjekt. Om jag vinner på lotteri nån gång … då …
Efter detta besökte vi även outletten som fanns på samma ställe och tittade och handlade av andra märken lite smått också. Och dreglade över annat som också får ligga på listan tills den där vinsten trillar in.
När vi var nöjda med allt glas åkte vi vidare mot kusten och Kalmar. För att äta hamburgare och gå på Ikea. Detta var önskat av Dottern som för tillfället bor i en snudd på butiksbefriad ort. Dels var hon grymt sugen på just såna hamburgare och så behövde hon handla rekvisita till ett fotoprojekt.
När detta var gjort åkte vi vidare till Västervik. Småland runt på en dag liksom.
Där satte vi oss på ett fint utecafé och fikade. Förundrades över de kvardröjande sommartemperaturerna. Att vi faktiskt satt där i mitten på september, sommarklädda, och fikade utomhus.
Tillbaka hos Dottern kopplade vi av med en grymt rolig film på teven och lite mumsigt tilltugg.
Nu är det söndag. Hemvändardag.
Vi har alltså några timmar i bilen även denna dag. Men det gör inget. Vi trivs i bilen och tur är väl det med tanke på alla mil vi avverkat och ska avverka ännu den här helgen.
Ja. Precis en sån där helg som länge finns i minnet och värmer! Precis en sån!

6 reaktioner på ”Superhelg, en sån där som ligger i bomullen i minnet

  1. Vilken härlig helg ni har haft med dottern i småland, tur att Jennika fick se några riktiga butiker,som hon saknar i Gamleby, men hon verkar ju trivas bra .Ha det bra och kör lugnt. Kram från mamma.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.