Dimma

I morse, mycket tidigt, tassade jag på toa på jobbet. Kunde redan då genom fönstret ana vad som väntade ute denna morgon. Trots att det ännu inte ljusnat.
Några timmar senare tog jag min väska och klev ut i dimman. Denna älskade dimma! Som så lätt och svävande får mig att må så bra. Jag antar att det är samma typ av väderlycka som andra känner vid sommarsolsken. Eller solsken överhuvudtaget. Jag har mitt vid dimma.
Och det är så andlöst vackert när jag åker genom stan. I de där långa alléerna där löven redan påbörjat höstens matta. Kring alla vackra byggnader. Längs med ån är dimman så kraftig att det där huset som är högast och döpt efter ett skepp, inte alls syns!
Jag passerar avfarten till mitt eget bostadsområde. Parkerar i skogen, vid havet. Där står sommarens högresta midsommarstång. Brun och överbliven och bortglömd. Nu dansar bara dimman runtomkring den. Restaurangen är stängd. Det är alldeles tyst. Inte ens måsarna vågar störa i den dimmiga morgonen. Jag tar mig upp på kullen, sätter mig på bänken vid grillplatsen och ser ut över havet. Horisonten har suddats ut. Mitt i ingenting flyter en ö. Allt är stilla, blankt och lugnt.
Jag önskar att jag hade åkt hem först, tagit med kaffetermos, en filt att sitta på. Då hade jag kunnat stanna tills dimman ger sig av.
Nu stannar jag en stund, ändå. Blundar och njuter av att vara ensam med havet, dimman, morgontimmen, skogen bakom, klipporna nedanför. Undrar om måsarna känner som jag eftersom ingen av dem ger sig till känna. Världen tycks vila. Och ingen annan än jag har sökt sig hit ut för att beundra dimman.
Tillslut måste jag ändå åka hem. Alldeles för hungrig för att stanna.
Tänker mig frukost i dimman på min egen tomt. Inget hav där, med lite skog i alla fall och mycket trevliga sittplatser.
Tyvärr fanns där ingen stillhet och ensamhet alls! Grannen har bjudit hem en hel förskoleklass som stojar omkring på hans tomt! Förskoleklasser kan låta!
Jag stänger in mig, tänder några ljus istället. Och myser till det med en katt. Rätt bra alternativ det också.

4 reaktioner på ”Dimma

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.