Datorstatus

Min dator mår som sagt inte bra. Och jag har nu pratat med fyra unga grabbar på företagets supportavdelning. Alla fyra trevliga och serviceinriktade. Även om jag ändå funderar lite över deras policy.
Den första, han som fick ta mitt akutsamtal när datorn pyst ur sig all rök i fredags. Han tyckte felsökningen skulle skötas av mig. Att det kommit rök ur en teknisk produkt var i och för sig aningen märkligt, det höll han med om. Men han tyckte ändå att jag skulle ta reda på om problemet var skärmrelaterat eller datorrelaterat. Dessa sitter ihop på en laptop. Men han tyckte att jag borde koppla datorn till en extern skärm för att kolla läget. Om jag inte hade en sån skulle jag gå till den lokala datorbutiken (om vi hade en sån? jo … jag bor inte i ödemarken även om jag bor norr om en viss huvudstad.)
När det var gjort skulle jag återkomma. Okej. Tänk, tänk, tänk – för denna dator har inga portar för några skärmar inte. Fick då anledning att kontakta vår alldeles privata support och han bad mig ta till hdmi-kabel och teve-apparat! Just ja, så klart!
Nå, det visade sig ju vara tomt och öde. Varpå jag ringde igen och fick prata med nästa grabb. Han häpnade, hade aldrig hört talas om nåt liknande. Rökt dator!
Nä. Inte jag heller. Han fyllde i formulär och ställde frågor av diverse karaktär. Sånt som temperatur i rummet! Var datorn stod, vad jag jobbade med och så till sist ville han ställa en konstig fråga. Jaha! Jag väntade mig att få en fråga om vad jag hade på mig,men nej. Han undrade bara vad det var för väder. Och solen den sken ju rakt in så visserligen var rummet aningen varmt. (Jag förmodar att man letade efter utvägen åska. Då hade de sagt tack och hej utan garantibesvär.)
Efter alla dessa frågor hände inget annat än att ärendet skulle skickas vidare med löftet att nån skulle höra av sig.
Jaha. Tror nån att nån hörde av sig?! Nä.
Jag hörde av mig igen så klart. Kan vid det här laget säga att detta företag har den i särklass sämsta väntemusiken i luren! Nåt jazzigt pianoklink.
Nu fick jag då prata med kille nummer tre. Han hittade både mig, datorn och vårt ärende. Kom efter en stunds funderande fram till att den skulle in på service! JA! Tack. Undrade sedan om jag hade originalkartongen i behåll. Bad mig kolla upp det och återkomma. Men åååå!
Jag lade på min surt förvärvade turordning och gick ner i källaren. Där fanns den. Mindre snygg eftersom den råkat ut för ett smärre vattenläckage. Men, det är inte kartongen som ska felsökas utan innehållet. Och den kommer att hålla ihop.
Okej. Tillbaka till pausunderhållningen och anropad av kille nummer fyra. Förklarar detta ännu en gång varpå han avbryter mig och säger att han inte kan kolla detta … för han har ingen dator! Nähä? Inte jag heller!
Hans hade precis lagt av. Då kan man inte låta bli att vara lite humoristisk i luren! När man ringer datasupporten för att ens dator är trasig och så har dom ingen dator … ja, ja. Men han skuttade snällt och manuellt över till grabb nummer tre (som jag faktiskt noterat namnet på) och frågade vad han tänkt. Jo. Nu när jag hade originalkartongen kunde dom se till att ordna med fraktsedel till mig! Yes! Äntligen.
Bad att få denna på mail – självklart har den inte kommit än. Men datorn är packad och klar att åka. Jag hoppas jag slipper ringa ännu en gång, för jag antar att det finns fler än fyra datakillar på det där stället.
Tills vidare är jag alltså fortfarande datorlös. Kan låna Makens stationära i källaren men där är man så avskärmad. (ha ha) och så har jag ju iPad … jag är fortfarande datorlös!
Och det där med att skicka datorer helt ensamma ut i världen på äventyr, det brukar ta tid innan de är hemma igen. Jag får nog ställa in mig på att vara datorlös ett tag …

3 reaktioner på ”Datorstatus

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.