Smulor

Väderleksrapporteringen gratulerar oss till fler soliga och varma prognoser. Typ bara jag (och några fler jag känner) suckar tungt och vill visa sommaren på porten. Det räcker väl nu! Sommaren är som den där dryga, högresta med breda axlar som står mitt i vägen och skymmer sikten. Tack och hej sommaren, du har varit ovanligt generös i år, men nu räcker det för min del. Hem och vila med dig och låt hösten komma till tals!
Jag är riktigt mätt på sommar och värme nu, in med hösten! In med svalare luft och höstliga regn. Dimmiga dagar i mustiga färger. Stövlar och tjock kofta. Tända ljus och varmt te. Det är vad jag vill!

Lyssnat en del på webbradio senaste veckan eftersom den vanliga radion inte släpper in de jag vill höra. Alsing och Co i nya morgonzooet. Jag gillade Adam och Gry tillsammans i morgonradion. Tyckte det var synd när han slutade. Nu är han äntligen tillbaka, inte med Gry dock utan med Markoolio! En annan av mina favoriter. Självklart har de en tjej med sig också, henne känner jag inte till men tycker hon matchar herrarna bra.
Jag lyssnar gärna på radio och det här är ett trevligt sällskap till morgonkaffet.
Nackdelen är all dötrist reklam. Då stänger jag av ljudet på datorn, och glömmer så klart sätta på det igen. Så det blir liksom lite hackigt det där programmet.

Hörde att Labero trollat sig till en bra försäkring av sina händer. Borde inte det vara nåt för oss personliga assistenter? Vi jobbar ju som någons armar och ben …

Höstlängtan fick mig att börja byta gardiner i veckan. Trots värmen utanför var jag riktigt less på dessa tunna, skira och vita försommargardiner och letade fram en hög höstligare tyger. Hoppade till min egen förskräckelse över fönsterputsningen. Det var helt enkelt för varmt ute. Den kan vänta till jul, putsade ändå alla fönster ordentligt när de där skira tygerna hängdes upp.
Nu är det höstfint i nästan alla fönster i väntan på min efterlängtade årstid. Vik hädan solen!

Köksgardinerna fick jag av en vän. Jättefina. Och jättelånga. Strök dem och hängde upp dem ändå, tänkte att det kanske var snyggt i alla fall. Men nej. Tygsladdret på golvet fick hela uppsättningen att se slarvig ut. Efter några dagars funderande tog jag tag i saken i går.
Fram med strykbrädan till fönstret. Upp med gardinfållen på brädan. Vika, nåla och så hittade jag en remsa klister att fålla med. Nåt som blivit över en annan gång och räckte precis till en gång till. In med klistret i vikningen, stryka ordentligt.
Fållat och klart och jag behövde inte ens ta ner gardinerna! Inte speciellt husmoderligt agerat men praktiskt och snabbt fixat.

Dottern ringde, sprudlande efter sin första skoldag på den nya orten denna termin. Hon hade först en ensam vecka på sin nya bostadsort efter att vi hjälpt henne komma i ordning och åkt hem. Under den veckan kunde hon bo in sig i lägenheten och småfixa lite, cykla runt och lära känna stället och ha rätt tråkigt, se en del film och tillslut började äntligen skolan. Allt bubbel som landade i mitt öra bevisade det hon sa, bästa första skoldagen någonsin, tydligen. Härligt! Sånt gläder ett modershjärta på avstånd. Och så har det fortsatt! Det bubblar i örat under varje samtal och hon trivs på alla sätt och vis, både i ”stan” och i lägenheten och i skolan och med kompisarna och lärarna. En lyckad flytt alltså.

Mindre lyckat var den rökslinga som plötsligt letade sig ur min fina dator i går! Den förekoms av litet poff-ljud. Mitt i slösurfandet på fredagsmorgonen. Och med gapande mun och stigande förfäran såg jag röken. Det ska inte ryka ur datorer! Tur att jag inte hade den i famnen! Strax slocknade skärmen också. Mörk och eländig. Jag ryckte ur sladden och stängde av. Stirrade på eländet. Omgiven av en sur lukt av bränd elektronik.
En nästan ny dator! Ska verkligen inte ge ifrån sig nån rökslinga. Jag menar, röksignaler tillhör en helt annan tidsålder. Om den ville ha något sagt kunde den väl valt ett annat mer modernt sätt?

Jag ringde så klart supporten, när jag väl kommit till sans. Han tyckte att jag behövde testa datorn med en annan skärm. För att se om själva datorn eller bara skärmen tagit stryk. Att det rykte ur datorn fann han inte på något sätt uppseendeväckande.
Jag testade den med teven och en hdmi-kabel men ingen verkade vara hemma. Alltså inte bara skärmen. Antalet tunga suckar denna morgon utökades.
Nytt samtal med support, annan kille denna gång. Han fann ärendet högst märkligt. Höll med om att det inte ska ryka. Fyllde ovant i formulär. För nåt sånt hade inte hänt förr. Jag fick svara på en drös frågor. Som skulle lämnas till högre ort. Sedan skulle man återkomma till mig och försöka lösa detta på bästa sätt.
Undrar hur högt upp ärendet är på väg? Ingen hörde av sig på hela dan. Nu är det helg, så det lär dröja. Jag är datorlös. Min nya fina står helt utbränd på skrivbordet och man undrar om det någonsin kan återhämta sig. Tur att jag fick överta Dotterns iPad. Så har jag åtminstone den.

Dessutom har tvättmaskinen fullständigt fått nog! Den vill verkligen inte ha mer vatten. Så den har bestämt sig för att minska på vattenintaget på eget bevåg. Oavsett vilket program man än väljer. Vet inte om den hört nåt om miljön eller så. Men det känns rätt ofräscht med en tvätt som tvättats i för lite vatten. Jag hotade den rätt styggt med att byta ut den. ”Skiter väl en punkare i!” var allt jag fick till svar medan vattnet sakta strilade in. Likt ett litet vårregn. När det borde vara fulla pådrag och skyfall. Till råga på allt stannade den jäkeln, antagligen för att hämnas, mitt i programmet. Och med ett flin, hånflin! Låste den upp luckan. Gillrade en fälla! Gömde vattnet bland tvätten och väntade. Gapskrattade när jag öppnade luckan och vattnet forsade ut över golvet! Jävla skit! Den åker ut! Raka vägen till tippen och där kan den stå och gapa. En ny är beställd och på väg åt vårt håll. Även om det dröjer ett tag innan det fanns en lucka för utkörning till vår tomtgräns.
Under tiden blir det handtvätt eller nöta på alla plagg som finns i garderoben. Lägga smutstvätten på hög. Den nya ska få jobba in sig ordentligt när den anländer.

En lapp med Dotterns kvarlämnade psykologilitteratur satt uppsatt på högskolans anslagstavla typ en timme. Sen sålde jag böckerna. Både jag och köparen gjorde en snabb och bra affär utanför affären där vi träffades. Båda lika nöjda över detta. Härligt.

En reaktion på ”Smulor

  1. Jag är också riktigt less på värmen blir bara på dåligt humör,så jag håller med nu kan det bli höst. Tråkigt med din dator och tvättmaskin som gav upp.Hoppas det ordnar sig .Kram och jobba lugnt.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.