Spotify ser dig

Tro inte att aktiviteterna på nätet går obemärkt förbi.
Musiktjänsten Spotify t.ex. De tar sig numera friheten att veta något om min musiksmak.
Tidigare kunde man enbart hänga med i diverse nyheter på ”framsidan”. Nu är denna lite mer personligt fixad. Fylld av tips till mig som lyssnare, baserad på vad jag lyssnat på den senaste tiden. De känner också till vad jag har i listorna och påminner mig ifall jag verkar ha glömt nån artist.
Dessa tips är rätt bra! Det händer att jag hittar intressanta artister jag inte kände till. Eller när nån jag brukar lyssna på släppt något nytt. Som jag genast lägger till i någon lista och tackar Spotify för ett utmärkt tips.
Men ibland är dom helt ute och cyklar! (Fast jag misstänker att detta har att göra med att en viss Dotter använt mitt konto med konstigt musikval emellanåt … )
Och ibland undrar jag vem dom tar mig för? En som aldrig hört musik förr eller bott i en grotta de senaste trettio åren? Det är när de kastar ur sig tips på klassiker som Deep Purple, Ozzy, Gary Moore, Lynyrd Skynyrd eller liknande. Har du hört den här? Ja för fan, jag har skivan vill man ryta då. Men samtidigt är jag glad över att Spotify inte vet vilka skivor jag äger! Det räcker gott att de vet vad jag lyssnar på.

2 reaktioner på ”Spotify ser dig

  1. Du kan ju vända lite på det. Din övriga musiksmak gör att de tar dig för yngre än vad du är och därför vill de uppmärksamma dig på den lite äldre musiken så att du inte missat något. 😀

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.