Trött …

Är bara början på känslan av hur denna morgon startade. Under natten måste någon ha bytt ut innehållet i kroppen mot tunga ingredienser. Det fick mig att i släpande stil komma ur sängen och vidare uppåt mot ljuset.
Vardagen börjar tydligen idag. Det påstår i alla fall morgonteve. Jassååå? Min vardag har varat i fler veckor redan. Bara för att morgontevepersonalen har möjlighet att ha typ sommarlov och klev upp i ottan för att piffa till sig för sändning första gången just i morse betyder det inte att vi andra legat på latsidan. (andas, det blev en jättelång mening där, orkar inte rätta till den)
Just idag är jag ledig dock. Eftersom jag enligt schemat skulle ha jobbat i natt och nyss kommit hem. Den natten tog jag ledigt ifrån eftersom jag misstänkte att jag inte skulle hinna hem i tid, efter detta flyttande av Dotter till annan ort.
Det känns konstigt.
Att hon är på annan ort. Typ fem timmar bort. Inte så långt men för långt för spontanbesök. (känns dock tryggt att veta att hon är en klok och förståndig tjej som klarar sig själv. Och att det finns snälla och kloka släktingar bara en timme bort. Som lovat att komma till undsättning när helst hon skulle behöva! Tack!)
Vi åkte runt lite på den där för oss främmande orten i helgen. Försökte få lite grepp om den. Vi kunde konstatera att den inte var så stor, att det är fint, att dialekten folk pratar är ovan för våra öron, att folk var vänliga, att det bor ett fult troll ovanpå gallerian, att man kan handla det mesta på fina loppis/antikaffärer där, att man kan käka en god schnitzel på puben och att det finns en thaikiosk med hyfsad jordnötssås. Vi hann också lista ut hur sophanteringen funkar och var man tvättar kläder och förvarar cyklar. Och att det i 5:an bor en snäll tant som namngav sig själv och lovade hjälpa Dottern med det hon kunde tänkas undra över. Mycket mer än så hinner man inte på en helg.
Vi kom hem jättesent. Efter att ha glassfikat med en snäll Kusin på en Statoilmack längs vägen. Efter lite mat på en snabbmatskedja efter en annan del av vägen och efter att ha kört oändligt sakta i spöregn norr om huvudstaden.
Väl hemma plockade vi ur den lilla packning som skramlat i tomt lastutrymme denna hemresa. Och lämnade sedan tillbaka lånebilen till den otroligt snälla ägaren. Och landade sen i egen säng. Sen vet jag inget mer.
Idag väntar inte mycket. Det finns områden i detta hus som försummats rejält den senaste tiden men eftersom de inte påkallar alltför stor uppmärksamhet väljer jag att blunda för dem i dag. Tar en vilodag. Det behövs.
Bjuder på bilder från nya lägenheten.

11 reaktioner på ”Trött …

  1. Vad fint det ser ut i nya lgh. Jag tror att hon kommer få det jätte bra där och 5 timmar är inte så långt borta. Det kunde varit längre…. det kunde varit ett annat land…. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.