Det är verkligen jättekonstigt!

Och knappast unikt. Mängder av föräldrar har skickat sina barn ut i landet/världen för diverse studier. Och hon är både myndig och vuxen sen länge. Har bott hemifrån i över ett halvår. Klarar sig själv hur bra som helst. Men nog fasen är det konstigt i alla fall.
Jag vill verkligen inte att hon ska bo hemma. Det är inte nyttigt. Att vuxna barn är sambos med sina föräldrar. (Ja, det finns undantag men vi är inget av dem.) Hon bodde hemma nu i lite över två veckor innan vi drog flyttlasset till Småland. Härligt och roligt på sätt och vis. Påfrestande på andra vis. Vi är inte osams ett enda dugg. Verkligen inte! Vi trivs jättebra ihop och är en ”happy family” som Ramones sjunger. (We’re a happy family, We’re a happy family, We’re a happy family, Me mom and daddy … i alla fall så långt in i texten) Vi pratar mycket, skrattar mycket och trivs väldigt bra med varandra. Men. Det är ingen anledning till att vi ska bo ihop!
Nu har Dottern flyttat. Till Småland. Typ fem timmar bort. Nära? Jovisst! Men ändå jäkligt långt bort och otroligt konstigt. Att man inte kan, på ett enkelt och smidigt sätt, kliva innanför hennes dörr på en fika. Att all kommunikation går via telefonen eller nätet och inga spontana besök/samvaro är möjlig. Det är det som är konstigt.
Att hon kommer att klara det bra är självklart! Tvivlar inte ett dugg på det och är otroligt stolt över hennes mod i att göra det hon vill och leva sin dröm, samt hennes skicklighet med kameran som tagit henne dithän.
Men det är ändå konstigt. Att vara så långt ifrån varandra och att inte kunna träffas på diverse vanliga vis. Att tänka sig att hon är i en helt annan stad. Ensam. (Jag beundrar henne för att hon vågar och klarar av det! Hon är stark, modig och klok. Jag vet!)
Vi har pratat i telefon flera gånger idag. Men ändå. Konstigt! Vi kommer att vänja oss. Vi kommer att hälsa på. Vi tvivlar inte på att det är rätt och kommer att bli fantastiskt. Det är bara konstigt just nu i alla fall. Verkligen jättekonstigt! Men bra. Superbra. Jag är typ helt förvirrad. Älskade barn. Lycka till, det är nu det börjar!

2 reaktioner på ”Det är verkligen jättekonstigt!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.