Flyttat

På väg hem efter intensiv helg. Den påbörjades i fredags när Maken kom från jobbet. Lånelastbilen hämtades och garageportarna slogs upp.
Sedan lade vi pussel med möbler och kartonger för att så mycket som möjligt skulle få plats.
Vi kan konstatera att vi kan packa! Inte en cm av lastutrymmet var tomt när vi tittade ut över det tömda garaget. Alla Dotterns prylar fick vi i. En komprimerad etta. Sen vila och uppstigning innan ens tuppen gnuggat gruset ut ögonen.
I mörker och regn med tre personer i fram körde vi neråt.
Kom fram vid niotiden och hittade rätt hus med rätt lägenhet. Som ingen av oss sett ens på bild innan. Att ta en lägenhet osett kan vara knasigt men när den ligger så pass långt bort hade vi inget val.
Men! Den var jättefin. Lagom stor, välplanerad och riktigt fräsch.
Det var bara att ta ett djupt andetag i tröttheten och påbörja tömningen av bilen.
Maken lastade ur och Dottern och jag bar grejerna uppför trappan längs den långa loftgången och in. De tyngre lådorna och möblerna tog vi på liten lastkärra (som Maken klokt nog lånat) i hissen upp. Soffan och sängen bar Maken och jag upp. Effektiva som vi var hade vi tömt bilen på en timme!
Vi hade bestämt innan att vi skulle stanna till i kväll. För att hinna hjälpa henne möblera och packa upp och fixa fint. Ska man ensam flytta till helt ny stad ska man åtminstone kunna känna sig hemma i sin bostad.
Så vi jobbade på. Packade upp, skruvade ihop, skruvade upp och placerade ut. Tog paus för att åka på en runda för att leta upp skolan och affärer m.m. Vi handlade och strosade i centrum en stund. Sen tillbaka och fortsätta tills vi inte orkade mer. Då duschade vi och åkte för att äta. Efter maten hem till Dottern för att slappa och se på film. Det slutade såklart med att vi somnade. Före tio sov alla tre.
Därmed vaknade vi rätt tidigt också. Käkade frukost och började om. Snart fanns ett trevligt litet hem och de tömma kartongerna hade förpassats till förrådet. Hon hade till och med hunnit fixa Internet och vi hade ordning på sladdar så att allt som ska låta och lysa funkar. Hon har också mat i kyl och frys och kläderna invikta i skåpen.
Vi snyggade därmed till oss och tog emot de första gästerna! Släkten som bor en timme ifrån kom på trevligt fikabesök. Skönt avbrott i allt jobb.
Efter det provade vi ortens thaikiosk. Den fick godkänt. Och så var det dags för oss föräldrar att kramas hej då.
Inte helt lätt att lämna det bästa man har så långt bort. Ensam på nytt ställe. Det säger jag.
Men hon kommer att ha ett roligt skolår och har nu en vecka på sig att känna in och bekanta sig med stället innan skolan börjar. Och vi hälsar nog snart på igen!

3 reaktioner på ”Flyttat

  1. Vad mycket ni fick gjort under bara en helg! Imponerande! Hoppas det inte undslapp mamman för många tårar när det var dags att lämna Dottern på ny ort…. Lycka till Dottern! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.