Lämnat en tom lägenhet

Äntligen.
Utbrast Dottern och jag samstämt den där dan när vi satte oss i bilen och just hade låst dörren till den tömda och nystädade lägenheten som varit hennes i ett halvår. Utropet hade inte att göra med att hon lämnar stället utan för att det äntligen var packat, tömt, städat och klart. Vi hade hållit på intensivt i över en vecka med packandet och kört hem grejer till garaget och till sist städat ur så att det skulle vara fint för nästa boende. I värsta värmen dessutom.

Nu har hon bott hos oss i nästan fjorton dagar, ett sorts mellanland i det trånga gamla flickrummet. Med alla saker nerpackade i gemensam hög i garaget. Frustrerande, när det finns en lägenhet med hennes namn som bara står tom och väntar. På att vi ska ha möjlighet att flytta ner henne. Men det har inte funnits möjlighet till det mitt uppe i jobb efter semestern. Dessutom pågår semesterperioderna ännu på våra jobb och det hade varit fullständigt omöjligt att peta in några dagars ledighet. Dessutom skulle hon gå på rockfestivalen i stan. Den är nu avklarad och nedräkningen har börjat.
Till helgen är det äntligen dags. det blir en ny upplevelse i livet att packa Dotterns bohag i en lånad skåpbil och flytta henne till annan ort. Innan vi åker hem igen ska vi försöka hjälpa henne att komma skapligt i ordning i den nya lägenheten. Det blir möblering och uppackning i expressfart. Småpyntet får hon ordna med i godan ro sen. När vi åkt. Hon har en vecka på sig att komma igång lite, lära sig hitta lite och sånt innan skolan börjar. Det blir nog bra!

Hon hamnar numera för långt bort för spontanfika men ändå tillräckligt nära för trevliga besök nån gång ibland.
Det har varit härligt att, i alla fall för en tid, få ha henne boende hemma i stan. Lite mjukstart för oss liksom. Då vi kunnat hälsa på när som helst och hon också haft nära hem om hon velat.
Nu börjar ett nytt och spännande kapitel i hennes unga liv och hon ska få hålla på med det hon älskar allra mest. Det ska bli intressant att följa hennes fotografiska utveckling under hennes år med Gestaltande fotografi.

2 reaktioner på ”Lämnat en tom lägenhet

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.