Mera stadsfest

I går! Då var vi där igen, i folkmyllret. Som var betydligt större tack vare soligt sommarväder och fredagskväll.
Bland detta folkmyller träffar man så klart många man känner. Speciellt Maken. Som stannar och snackar överallt.
Men igår hade en slump (som en tjej kallade för en själarnas dragningskraft eller nåt i den stilen) dragit halva min tjejträff till samma ställe. Plötsligt stod vi vid samma bord i öltältet!
På den lilla scenen där spelade en lokal trubadur. Jag känner till honom via jobbet där han håller en uppskattad musikcirkel för personer med funktionsnedsättnig. Och jag visste alltså att han är duktig, med en i mina öron superbra röst. Han var ännu bättre nu, på en scen, i sitt eget låtval!

Vi var egentligen där för att lyssna på och se Louise Hoffsten. Makens allra största, näst efter Jimi Hendrix, typ. (han är supermallig för att hon en gång klappat honom på kinden när han berömde hennes nyss avslutade konsert)
Och ja, jag gillar henne också, mycket.
Det blev en konsert som tillslut lämnade oss med tårar i ögonen faktiskt. Louise sjöng med en röst så klar att stjärnorna uppe i himlen måtte rysa av välbehag. En röst som slog en i magen och drog fram tårar i ögonen faktiskt. Låten hon sjöng allra sist alltså. Kristallen den fina. Vackert, och snyggt och otroligt känsloframkallande. Delvis för att pappa ofta sjöng just den …
Alla andra låtar hon sjöng denna kväll var också superbra! Givetvis. Det är en proffsig kvinna med mycket blues i rösten! Så tack för den fantastiska gratiskonserten. Precis vad jag behövde för att ladda batterierna efter en lång vecka.

Det här är en skakig inspelning från en annan stad där hon framfört kristallen. Med precis samma känsla! Så lyssna och njut …

2 reaktioner på ”Mera stadsfest

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.