Ärvt en grej

Dottern har skaffat sig ny dator. En av bärbart slag. Därmed blev hennes iPad lite bortglömd och överflödig. Så jag fick ärva den.
Vet inte riktigt om jag heller behöver den. Jag har en alldeles utmärkt bärbar dator själv. Men jag ska testa denna padda och se hur kul den är. Om den bara blir en grej att spela mahjong på eller om jag hittar andra användningsområden.
Jag gillar formatet på den. Lätt att ha med och lätt att hantera. Även om den blir aningen tung att sitta och hålla med ena handen medan man sveper omkringöver skärmen med den andra.
Det krångliga med en iPad, om man använder en dator utan äpple, är att de två inte är riktigt kompatibla. Två helt olika kulturer som behöver hjälp för att de ska förstå varandra. Jag måste alltså ha ett i-program i datorn om jag ska koppla ihop dem för att föra över grejer. Inget stort problem alls, bara att ladda hem iTunes alldeles gratis. Men ändå, lite pyssel är det allt.
Jag har alltid önskat mig en sorts digital och lätthanterlig albumgrej. Där man kunde bläddra mellan sina vackra bilder och visa folk utan att ta fram hela datorn. Så det kanske jag använder paddan till.
Det går också alldeles utmärkt att skriva i den. Eftersom Dottern köpte ett separat tangentbord. Annars är det drygt om man ska dutta på låtsasknappar på en skärm. Men skrivprogrammet är väl knappast kompatibelt med word i datorn heller. Måste testa det där, om det är nån vits att sitta och peta ner väsentligheter i den om man ändå inte får dem i nåt vettigt format till datorn.
Så har den dessutom liknande appar till sociala medier som telefonen. Och dessutom en större skärm än telefonen. Men den kan bara användas med wifi. Funkar alltså när man har tillgång till ett sånt.
Tja. Så nu sitter jag här och skriver mitt inlägg i wordpressappen med min ärvda padda och trivs rätt bra med livet. Solen skiner idag också, kaffet smakar bra och snart är det dags att åka till stan och hjälpa till med packandet av fler flyttkartonger i lilla lägenheten. Kanske har hon nåt mer jag kan ärva?

3 reaktioner på ”Ärvt en grej

 1. Hmm funderar på det där med paddar…. väger för och nackdelar och funderar om jag ska köpa en…. Vore intressant att höra vad du tycker när du haft den ett tag.

  Gilla

  • Ja … den är smidig och lätt att ha med sig. Lite ovant med funktionerna på skärmen till en början. Hur man kopierar och klistrar in och sånt. Separat tangentbord är helt klart en fördel om man vill skriva mer än enstaka kommentarer. Där kan paddan stå bra också. Man kan lätt skaffa sig trevliga appar och använda paddan precis som man tycker är bäst, tex anteckningar, dokument och sånt om man vill ha den som kalender/organisation/jobb …. Den är också ett bra tidsfördriv i olika sammanhang med tillgången till spel och likn. Jag har bara tillgång till internet när det finns wifi men det räcker för mig. Tja … Jag trivs med den! Bättre och bättre. Inte istället för dator – så bra är den inte! Men ett utmärkt komplement just för att den är smidig att ha med i väskan. Den är lite som ett digitalt kollegieblock. Plats för viktiga anteckningar, texter, klotter, bilder och vad man nu vill! Allt samlat och alltid med utan att ta för mycket plats i lilla väskan 😀

   Gilla

 2. Tack! Jo, kanske. Jag vet inte vad som är bäst jag har övervägt padddan att ta med mig när jag reser. Alternativet är att fortsätta resa med laptopen, och köpa en bättre telefon för kalender, appar m.m. och sedan köpa en läs platta och slippa bära på böcker…. vet inte….

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.