Jag har fullständigt kommit av mig!

Med läsandet alltså. Jag som alltid stått med en påbörjad bok i handen och knappt varit nåbar. Mitt läsande började tidigt, typ så fort jag kunde läsa. Och jag var en flitig biblioteksbesökare från unga år.
Mina bokhyllor innehåller en massa böcker och jag har alltid legat i sängen och läst till sena natten. Jämt. Och jag läste på morgonen när jag vaknade, under frukosten. På raster på jobbet, under bilresor, i väntrum … ja överallt liksom. Och så fort en bok var avslutad hade jag en ny i händerna och njöt av att vända upp pärmen och trycka till den lite lätt så att boken ville öppna sig. Låta mig sluka innehållet.
Men nu! Jag misstänker att jag kunde räkna antalet lästa böcker detta år på ena handen. Förra året var inte mycket bättre det. När någon ber mig om boktips står jag helt nollställd. När folk pratar om böcker de läst är jag totalt ovetande om att den boken ens fanns.
Jag läser, om jag alls tar tag i en bok, knappt en sida eller två på kvällarna innan jag somnar med boken i handen.
På bilresor ligger boken kvar orörd i väskan medan jag tomglor på allt som passerar eller spelar meningslösa kortspel i mobilen. Jag har påbörjat ett flertal men inte orkat läsa ut och dessa känns motiga att ta tag i igen. Även om de säkert är hur bra som helst.
Jag köpte en pocketbok som skulle vara lättläst och roligt under semestern, hoppades den skulle få igång mig igen. Har inte ens passerat en tredjedel ännu. Den borde ha lästs ut samma vecka!

Nu fick jag ett glatt mail från Adlibris. Sista boken i Jonas Gardells trilogi om tårarna är på väg till mig!
Jag välkomnar den med glädje. För de två tidigare böckerna har jag slukat på gammalt manér så fort de släppts. Knappt kunnat lägga ifrån mig innan jag nått sista ordet och saknat omedelbart när jag slagit ihop.
Så även om det tycks vara en högst tillfällig och specifikt Gardellbetonad läslust välkomnar jag den och hoppas boken är här snart! Då har jag i alla fall läst en bok denna sommar!

4 reaktioner på ”Jag har fullständigt kommit av mig!

  1. Det enda jag kommer på spontant är att ha boken tillgänglig och se till att du får stunder där du kan välja att tillbringa tid med den. Iofs tror jag ändå att ditt tillstånd är tillfälligt, men det hindrar inte att du hjälper utvecklingen åt det normala på traven. 🙂

    Gilla

    • Helt klart värt ett försök. Fick i alla fall den där Gardellboken igår och den bär jag omkring på nu och läser flitigt, Hoppas det ska hinna bli en vana igen innan den är slut. Så att jag automatiskt hämtar en ny bok. 🙂

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.