Kura skymning på altanen

image

Och kura regn, om det nu är möjligt. För regnet ligger som ett cementerat lock ovanför skorstenen och snart blir det blött.
Men vi sitter på altanen under vårt nya tak och har tänt ljusen på bordet och det är rätt mysigt.
Maken har dessutom hängt upp nya hängrännor (med god grannsamverkan) längs med det nya altantaket idag så låt det regna.
Medan Maken och grannen hängt rännor har jag pysslat med lite av varje. Så där i allsköns ro som man gör en semesterdag. Lite pyssel inne, lite pyssel ute och en hel del dagdriveri.
När kvällen kom satte vi oss i lilla Morrisen och åkte genom stan, ut mot ett vackert havsparadis. (Skämmigt nog ett av få i denna kuststad!) Där hade massa bilar samlats på en gräsmatta för att visa upp sig för intresserade. Där träffade vi också goda vänner som vi tog en fika med. Sen promenerade männen bland bilarna och vi kvinnor tog istället en promenad bland vackra gamla sommarhus.
Alltså. Varför har inte jag ett gammalt trähus vid havet? Med snickarglad veranda och ett eget torn. Utsikt över havet och en hängmatta i trädgården. En tjusig järngrind med vackra blommor runtom. Där skulle jag bo och trivas året om. De här vackra husen var sommarstugemärkta. Det kunde man avläsa av spotunnorna. Alltså!
Ja, sen åkte vi hem till vårt eget också rätt så fantastiska hus. Även om det saknar alla ovan nämnda attribut.

Nu kom regnet och det började dessutom blåsa och stänka in vatten sidledes. Bara att släcka ljusen och gå in då. Denna semester har bjudit på otroligt väder! Men väldigt få varma och ljumma kvällar att vistas ute i.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.