Hobbithus!

Ja vad ska man säga. Det är antagligen lite sjukt som Dottern antydde. Vet egentligen inget annat sätt att definiera det själv heller.
Men ja. Jag har ett Hobbitprojekt i trädgården.
Förra hösten grävde jag en ny rabatt. Fick en idé om en kulle av gräsresterna och byggde ihop dessa tuvor till en sådan. Gräs växer ju bra så det blev givetvis en rejält gräsbevuxen kulle. Det blommar lite i den, annars är det en högst vanlig och lite smått tråkig gräskulle.
Stod och tittade på den i våras. Och en idé satte sig likt en envis skata på mitt huvud. Jag gillar de där Sagan om ringen filmerna. Och den där kullen, liknade inte den en sån där … Hobbithåla?
imageMaken hakade på min galna idé. Händig med trä som han är hade han snart tillverkat en rund och gul dörr. Hobbitdörrar kan ramas in av tegel.

image

Alltså tillverkade jag tegelsten i lämplig storlek av en lerklump. Och en rosig blomsterslinga som fick klättra vid dörren så att man ser att där bor en riktig Hobbit.

Krukor och en liten stol blev det också. Och allt skulle limmas och lackas och torkas.

Och under tiden påbörjade jag anläggningen av en miniträdgård intill kullen. Hobbitar är trädgårdsälskande varelser som får det att växa frodigt. image

Ett staket med grind och en liten stenanläggning fram till dörren. Sedan lite små växter som redan fanns gömt där i gräset som bara behövde rensas fram.

När det var dags för dörren grävde jag ur lite ur själva kullen för att få den i ett bra läge, liksom invuxen i kullen.
Och när dörren väl kom på plats vill jag nästan hitta den där ”killevippenspiken” så att jag kan gå in och hälsa på. Hobbiten syns inte till, men han kanske är upptagen därinne med att skriva själva sagan …
image

5 reaktioner på ”Hobbithus!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.