Bland bilar en stund

Gått några timmar bland en massa bilar på en tillfällig parkering som inte alls räckte till. Man kan säga att det var bilar överallt. Maken med Kompis skulle på bilevent och jag bestämde mig för att följa med. Förutom vackra bilar var jag utlovad en Iittala-outlet. Vi åkte tidigt i morse, med matsäck och allt.
Medan alla andra tog sikte på Västerås och alla bilar som finns där i helgen valde vi Skultuna Messingsbruk och den årliga LeadParkingträffen.
hloQH1Det är ett möte för Custombilar. Dessa bilar kommer inte i något originalutförande utan har fixats med rätt rejält. Saker och ting på bilarna har förändrats, formats om och fått diverse tillbehör som egentligen inte hör till årsmodell eller ens samma bilmärke. Eller rent av något som snudd på modellerats fram efter bilmakarens egen fantasi och sinne för form. Sedan har de målats om i vackra, gärna glittriga färger och dekorerats vackert.
fodh1Ofta med pinstripes, tunna streck i 
konstfärdiga och symmetriska, strukturella mönster. På väl utvalda platser på bilarna. På huven, bagageluckan eller något specifikt och bulligt ställe. Mycket skickligt gjort, en verklig konst.
Fast bilarna kan lika gärna vara både omålade och rostiga eller bara delvis målade eller slipade plåtrena.

hLSJ1 giky1

Jag var inte riktigt förberedd på att så många otroligt vackra bilar hade samlats på samma ställe! Var glad att jag tagit med kameran och gav fullständigt fasen i den där Iittalabutiken.
Mycket folk hade sökt sig till samma ställe idag och solen värmde rejält! Vi gick runt och fotograferade och beundrade och pratade. Hittade till och med en klasskompis från förr!
imageJag hade dock spanat in en skylt.
Det fanns fler butiker, men en av dem skyltade med mitt favoritsmyckesmärke. Jag lämnade männen i mitt sällskap och klev in i svalkan. Jo. Där gick andan ur mig! Vad skulle man väja? Så mycket Snö på samma ställe! Efter en lång stunds valkval går jag ut med en liten påse.

Söker mig till vår alldeles vanliga bil och letar fram matsäcken. Sitter en lugn stund under ett träd och äter, tittar på allt folk. Många har klätt sig fint för att passa in i sammanhanget. Ingen ”vanlig raggarstil” här inte. Det är rockabillystil som gäller. Femtiotalsinspirerad. I både kläder och frisyrer.
Jag söker upp mitt sällskap igen och vi går en sista runda med våra kameror. Sen sätter vi oss rätt nöjda i bilens AC-svalka och åker hem. En sån där bra dag, att minnas när isvindarna kramar husknutarna!

4 reaktioner på ”Bland bilar en stund

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.