Första semesterveckan

Hur det nu gått till har vi trampat förbi den första semesterveckan och rätt in i den andra. En sån sak kräver en summering av väsentligheter för att lite hålla den kvar allt i minnet. Och för att hålla ”snart är det slut” känslan på långt, långt avstånd. Alltså. Hur var det nu då?

Ettans bryggor: Under en och samma vecka hann vi käka på två bryggor. Varav den ena faktiskt är en flytbrygga på riktigt och ankrad i Gavleån. På den finns ett restaurangkök och en massa bord och där åt vi en eftermiddag. Den andra är en restaurang byggd intill havet och därmed döpt till brygga. Bra mat på båda ställena och vi var mätta när vi gick därifrån. Som det ska vara alltså.

Ettans födelsedagar: En fyrtioårsdag som jag inte kunde vara med och fira tyvärr. Skickade ett kort. Grattis igen!
Och sen det dubbla, en åttioårsdag, aktningsvärt! Den firade vi i dagarna två. Först kalas och sedan bjöds vi ut på restaurang. Mycket trevligt! Grattis och tack igen!

Ettans överraskning: Nämen! Dom har förlovat sig! Infon nådde mig via alla sociala medier jag har tillgång till. Fick mig att le så där glatt. Åååå, de där två passar så bra ihop! Så himla roligt! Grattis igen! ❤

Ettans rostiga inslag: Vi lånade lastbil en morgon mitt i ösregnet och köpte järn. Armeringsjärn har fått ett uppsving i trädgårdsbranschen. Används flitigt även i min trädgård. Nu är de saker tillverkade av dessa järn. Placerade i trädgården. Rosor planterades intill och jag är hur nöjd som helst! Ska samla mig för ett bildbevis på dessa fina.

Ettans tjejgrej: Tjejträffs sommaravslutning med grillning och övernattning i en stuga. Mycket trevligt! Hörde jag skål? Mer behöver inte sägas. What happens on the tjejträffssommaravslutning stays on the sommaravslutning.

Ettansns väder: Jag och väder. Är en egen historia. Men det har varit övervägande sol så här långt. Ett par dagars regn också men som Dottern brukar säga; Skiter väl en punkare i.

Ettans shopping: Klent med shopping som vanligt. Inget mer för att det är semester. Gjorde ett försök att köpa skor en dag men hittade inget kul alls. Så det fick vara. Kanske tar jag nya tag med det. Men jag ansåg mig behöva lite pennor så jag shoppade ett gäng såna via nätet. Och Dottern påstod att hon behövde smink, alltså handlade vi lite sånt via nätet också. På det viset behöver man inte ens lämna huset! Så himla praktiskt!

Ettans Bröllopsdag: Japp, vi hade en sån igen. Nummer tjugotre i ordningen. (fast vi har varit ihop i trettiofyra år) Tja, åren går och vi med dem. Vi firade inte speciellt storslaget i vanlig ordning. Hör liksom till. Inte för att dessa år inte är värda att fira eller för att vi inte skulle vara värda lite firande men man man väl säga att vi firar alla dagar … eller firar vilken dag som helst, när vi känner för det. Måste inte vara en årsdag för att man ska få fira lite.

Ettans semestervecka får därmed anses vara dokumenterad, sparad och minnesvärd. Återgår till tvåans semestervecka. Den har mycket på gång!

3 reaktioner på ”Första semesterveckan

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.