Det där rostiga

image

Jag är helt såld på trädgårdstidningar numera. Såna ger en idéer som man behöver hjälp med att genomföra. Maken suckade bara lite diskret, kollade upp ett lån av lastbil av en snäll kompis och körde mig till byggvaruhuset en dag när det regnade som värst.

Där lokaliserade vi relativt snabbt (för att vara bygghusnoviser) det rostiga järn jag
image
image

skulle ha och som gör sig så himla bra i trädgårdar också. Speciellt när det klänger blommande växtlighet över hela järnet.

Vi lastade detta på lånad lastbil, körde genom kassan och raka vägen hem.
image

Lastade av det hemma och parkerade järnet längs garageväggen innan Maken körde tillbaka lånelastbilen.
Det regnade ju, alltså fick själva bygget vänta till en vackrare dag.

Den kom relativt snabbt faktiskt.
image

Helt plötsligt var han igång med rondellen och kapade armeringsmattan till lämplig bredd. Vi bar över denna till mina två utvalda ställen. För givetvis räckte det inte med en portal. Jag skulle ha två! Vi måttade upp hur det skulle passa bäst innan Maken slog ner armeringsjärnen som skulle fästa hela härligheten i backen. Sedan angjorde han hela mattan med najtråd.
image

Det blev precis som jag tänkt.
Sedan hämtade jag spaden och grävde ner en ros vid vardera portalen. Man måste föreställa sig detta med en välväxt klängros i full blom.

image

Så det liksom hänger ner i taket och svämmar över alla kanter. Då kommer det att vara riktigt vackert. Men ännu är rosorna bara små tuvor, utan knoppar.

Men när de växt sig fantastiska. Då! Då kommer man att se tydligt att detta är två portaler av finaste slag.

image

5 reaktioner på ”Det där rostiga

  1. […] I  en av alla trädgårdstidningar  jag slukar såg jag en vacker portal i armeringsjärn. En sån ville jag gärna ha och jag visste precis var den skulle stå! Maken, som annars inte är speciellt trädgårdsintresserad hjälpte mig snällt med min portal. (Det kan man läsa om i sin helhet i min vanliga blogg.) […]

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.