Liksom kärvänligt i natten

Han kröp rätt in i min famn och tryckte sig mot mig, lade kinden mot min …
Ja, inte Maken alltså!
Skulle han försöka sig på en liknande manöver klockan fem på morgonen fick han en rejäl knuff ur sängen. Med andningsmask och allt. Nej, jag pratar om Pancakes såklart.
Så fort jag vänder mig åt rätt håll, alltså in mot mitten av dubbelsängen är katten genast där, liksom lycklig över att se mig varje gång. Oavsett tidpunkt. Trampar runt och parerar in sig så nära mig det bara går, med huvudet mot min kind. Spinner och flåsar mig rätt i näsan. Päls och morrhår i hela ansiktet och jag sträcker på nacken för att få fria luftvägar och vaknar senare med nackspärr.
Härom kvällen beslagtog Musse fotändan och mina ben. Medan den andra höll till uppe i axelhöjd. De liksom delar på matten på natten. Att hon sen blir stel i kroppen och sover illa, det är det ingen som tar någon hänsyn till.
Man ska inte ha djur i sängen. Nä. Försök och säg det till dom där två pälskillarna.
Det har hänt att jag jagat ut dem och stängt dörren. Då sitter de utanför och jamar tills jag inte står ut mer. Och släpper in dem igen och tävlar om att hinna först ner i sängen, för att få mest ut av den. Jag vinner aldrig.
Mitt i ska dom ligga och då menar jag inte mitt i sängen mellan oss. Nä, mitt i ena sänghalvan med större delen av täcket för sig själv och bekvämt uppstöttade mot ens ben. Rörelseförmågan är lika med noll, täcket täcker inte hela kroppen och det går inte att sova så.
Då föser jag över nån på Makens sida. Fast Musse är lättstött och drar om han inte får sova som han vill. Om han nu alls besvärar sig med att komma ända ner dit. När man somnat så bekvämt och bra i soffan ligger man helst bara kvar där. Och om nu grabbarna alls är på det där vänskapliga delarhumöret.
Jag är tacksam över soffan och smågnabbandet som håller minst en av dem ur sängen om nätterna.

7 reaktioner på ”Liksom kärvänligt i natten

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.