Semester! Och en hel skopa tacksamhet! <3

I början av denna företeelse vill man stå på hustaket och stöddigt skrika ut att man faktiskt fått semester. Som om man var den enda i landet som beviljats denna ynnest. Där ligger den, utrullad likt en nyvävd trasmatta som ingen ännu trampat på.
Man tar sina första steg på den, känner det alldeles nya under sina bara fötter och kan inte annat än njuta och vara stöddig. Man går en liten bit, stannar fortfarande och ser sig om i förundran över detta otroliga verk.
Någonstans i mitten har man vant sig. Tja, det är en matta som andra. Kanske ett nytt mönster, nyare ränder och andra färger, men ändå. En matta. Som man till och med ser slutet på! Och när man väl fått syn på fransarna där i den bortre änden är inte förtjusningen över den nya mattan längre lika stor.
De där enastående fransarna i inledningen glöms bort. Mönstret känns igen. Upprepar sig faktiskt. Man blir blind för dess skönhet och kliver flera steg utan att reflektera över det längre. Tills man står vid den sista randen. Ett kliv till och man är över.
Då vänder man sig om och tittar tillbaka. Kanske vemodigt, kanske bittert, kanske stolt, kanske nöjd, kanske med glädje. Över hur fin den ändå var. Mattan. Och så lång! Och så bra den passat.

Jag började för några år sedan med att möta varje ny semesterdag med närvaro. Och tacksamhet. Ja. Jag har semester. Och den är lång. Och den är underbar. Och den är vilsam och fylld av glädje och sånt jag mår bra av. Då blir den där mattan så mycket längre och stadigare vävd. Och när jag väl kliver av den känner jag mig nöjd. Och redo.

Jag hade tänkt inleda denna semestern med att göra upp en brasa i eldkorgen och stirra in i den tills bara glöden fanns kvar. Sällan blir det som man tänkt. Ute blåser storm. Man eldar inget då och man vill inte ens vara där.
Maken och jag bestämde redan i går, innan jag åkte till jobbet, att vi skulle fira midsommar och semester i kväll istället. Eftersom jag jobbade självaste midsommaraftonskvällen. Med film, lite vin och god plockmat. Han hade allt redo när jag kom från jobbet ❤ Mums och mys och mycket bra film!

Lite grus i den där semestermattan redan från start dock. Dottern mådde inte alls bra. Många mil hemifrån. Endast en svag och eländig röst i telefonen. Men hon var ändå på ett bra ställe. Hos mamma och hon blev väl omhändertagen. ❤
Där finns också Dotterns Gudmor! Det är en kvinna att hålla sig i när stormen går. Det vet jag av egen erfarenhet. Hon tog Dottern till en akutmottagning och därefter en vårdcentral och gav sig inte innan Dottern fått hjälp med sin astma. Gudmödrar har valts av en anledning! Och hon höll också denna moder underrättad om läget.
Nu är Dottern utrustad med rätt medicinering och i morgon hämtar vi hem henne. Vi behöver inte åka hela vägen. För hon har nämligen en Gudfar också! ❤
Och han kör henne halvvägs, där vi möts. Och Dottern byter bil.

Man blir ödmjuk. Och tacksam. Över att ha en sån familj. ❤
Gruset har skakats ur mattan, vi kliver upp på den där nyvävda och vackra trasmattan av sällsam kvalité och börjar gå. Det blir en fantastisk semester! Som alltid.

5 reaktioner på ”Semester! Och en hel skopa tacksamhet! <3

  1. Vilken fin liknelse! Jag gillar hur du tänker. 😀
    Tråkigt att Dottern är sjuk. Hälsa henne så mycket från oss och hoppas hon kryar på sig.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.