Någon i teknikhimlen ogillar mig!

Först lånade jag ut min fina dator till Dottern när hon skulle på fotojobb. Den har inte kommit hem än, för hon bestämde sig för att semestra lite med mormor och kusiner först.
Den gamla bärbara har inte alls varit samarbetsvillig under den här frånvaron. (Jo, jag hör hur den står med armarna i kors och surar; Nu duger det minsann!) Först fick jag rensa den på virus. (hade inte uppdaterat virusprogrammet på länge) Sen fick jag övertala den att fungera efter en eländes massa andra uppdateringar som skickades till den och gjorde hela datorn överhettad och trög. Den är som en kvinna i klimakteriet faktiskt. Trött och varm och rätt seg. Kommer i arbete först efter en del väntan, jobbar snabbt upp sig till rediga svettningar och flåsar och håller på och ilskas över det jag vill ha gjort. Häromdan bestämde den sig för att helt stänga mig ute från bloggen. Krävde att jag skulle rensa kakor och minnen först.
Det finns inte en chans i världen att den orkar ta emot alla mina nya foton, så dessa ligger snällt kvar i kameran tills min rätta dator är hemma.
Och kameran ja! Den påstår att batteriet är tomt. Fast det är fullt. Det känns betydligt mer oroande än att en gammal dator bråkar. Kan vara så att batteriet har gjort sitt. Fast, när jag testar det i Makens kamera visar det fulladdat. Måste rådfråga nån expert på området.
Så lånade jag Dotterns iPad, som hon ändå inte skulle ha med sig. Den var helt urladdad med borttappad laddsladd. Köpte ny sån. Laddade upp plattan och hade trevligt med den några dagar. Tills den helt sonika stänger ner allt jag försöker öppna. Som att bli slagen på fingrarna. Den öppnar först appen lite lovande. Sen försöker jag klicka på nåt eller scrolla lite, då plopp … stängs appen ner. Som en tonåring som hellre ligger kvar i sängen och inget orkar göra.
Telefonen roar sig med att stänga av sig utan min vetskap ibland. Och som en trilsken unge med tungan uträckt, vägra mig kontakt med 4G nätet med jämna mellanrum.
Törs knappt närma mig något tekniskt/mekaniskt av rädsla för kalla handen numera. Nä, vem ska jag fjäska för så att all teknik funkar felfritt igen?

2 reaktioner på ”Någon i teknikhimlen ogillar mig!

  1. Kan det vara så att du måste blåsa lite i batterifacket på din kamera? Lite smuts som kommit i mellan och gör att det inte kopplar ordentligt? Hoppas att problemet är så enkelt. Angående iPaden tänker jag inte säga något alls eftersom jag ju hunnit se vad du skrev om dotterns subtila idiotförklaring. 😉
    Ha en skön midsommarhelg, vart du än må befinna dig.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.