En ledig dag med massa aktivitet

Dottern ringde. Idiotförklarade modern på ett snällt och subtilt sätt angående den bråkande iPad jag lånat. Hon bad mig starta om Paddan. Förklarade lugnt hur man startar om Paddan. Och se! Jag blev godkänd igen! Alltså flyttade jag ut på min stillsamma altan bland fågelkvitter och insektssurr. Med en sån där lagom skön bris i alla gardinerna och den torkande tvätten.
Haft en aktiv dag. Av ledigt slag.
Jag kom tidigt ur sängen i morse. Helt enkelt klarvaken strax före sju. Hur jag än knep ihop ögonen var det slut på sömn i dem. Därför har jag hunnit med en hel del.
Städade först upp vid min där det var jordigt och skräpigt och flyttade bort en del bebisblommor, eftersom regnet som kommer helt plötsligt om dagarna hotar dränka dem. Sen gick jag lös med trimmern och snyggade upp runt en del kanter. Lite selektivt som vanligt eftersom jag gillar blommor som tar sig friheter. Slet upp ogräs med händerna också, där jag inte vågade köra trimmer. Fick allt skräp hopräfsat och planterade sedan ett par blommor, tömde ur och gjorde rent en balja med vatten. Där det porlar lite vackert om dagarna. Numera i rent och klart vatten.
Vädret har bidragit med sköna torkvindar idag, alltså har jag tvättat en del mellan varven i trädgården. Sen plockade jag lite nya rosor också och bytte ut i vaserna inne.
Pausade med en snabb lunch och bläddrade i högen med trädgårdstidningar jag fyndade på Erikshjälpen häromdan. En hel bunt tidningar till priset av en sprillans. Bra fynd.
Tänkte vila en stund på sommarsängen på altanen med myggorna var inte speciellt vilande. Istället gick jag in i mitt sommarduschrum och fick det städat också. Sopade ut alla rester av pelargonerna som bott där i vinter och skrubbade golvet med borste. Där luktar gott av gulsåpa nu och inspirerade genast till en dusch efter allt arbete.
Efter det var det lagom att varva ner vid altanbordet. Behöver samla kraft till sista rycket på jobbet innan semestern. Jag ska jobba det mesta av midsommarhelgen i år. Med ett sånt där tjugofyratimmarspass. Midsommaraftonsnatten och midsommardagens dag. När det är gjort kan jag likt Maken ta semester. Han klev innanför dörren i kvällningen med den där sucken av lättnad man har, på tröskeln till fyra veckors ledighet. Den jag ska brista ut i när midsommardagens kvällning når mig.
Men just nu är jag ledig och kvällen är ännu solig och somrig.
Glad midsommar alla glada och lediga!

2 reaktioner på ”En ledig dag med massa aktivitet

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.