Altanvisning!

imageJo, det är klart … under taket i alla fall. Nya plastgrejer ligger i garaget och väntar på semestern när de ska upp och ersätta det gamla trasiga och fula taket.

imageMen under taket. Där är det redan vackert och precis som jag tänkt mig.

Den där ljusgrå färgen blev perfekt. Nästan vit men ändå inte. Liksom mild och trivsam och inte så påträngande som vit. Det var kanske aningen gråare i min ursprungliga plan men jag är nöjd med hur det blev.

image

Mot husets typ faluröda fasad gör det sig riktigt snyggt. Och mot allt det det där som växer och blommar som jag fyllt altanen med också.

image

Eftersom jag inte är någon soldyrkare hänger det som vanligt solskyddande gardiner för en del av öppningarna. Liksom precis där man ska sitta och vara, där kan man dra för och stänga ute den värsta värmen. Och så fladdrar de så trivsamt i vinden. Utom när det blåser så de piskar omkring och måste ankras.

image

Och jag hittade vackra blommiga kuddar att ha på bänkarna om man vill sätta sig där en stund. Köpte såklart olika, eftersom jag tycker om att blanda.
Vissa katter tycker också om att sitta på dem. Katter sitter ogärna på ett hårt underlag, särskilt om det finns en blommig kudde att ta vara på. Och lämna sina smutsiga avtryck på och håra ner lite, så man finns. Tur att kuddarna är tvättbara!

image

Möblerna fick också en vända med penseln. Hade tänkt göra mig av med dem och skaffa nåt annat. Men nu känns de lite som nya igen.
Eftersom jag gillar tyg, har jag självklart duk på bordet, fast det är fint målat under. Eller två gardiner om det ska vara noga. En blommig under med en spetsgardin över. Har dubbel upplaga, bra när de behöver tvättas.image

Golvet målade jag inte. Köpte istället mattor. Grå filtmattor. Konstgräs kallas de i affären men det är inte ett dugg gräsig känsla över dessa mattor. Men mjuka och sköna att gå barfota på.
Det tycker vissa katter också, som gärna vässar klorna i dem och lägger sina nattliga byten på dem.
Med heltäckande matta på altanen blir det nödvändigt att dammsuga även där (speciellt som ett stackars litet fjäderfä blev uppätet där i natt och bara några fjädrar återstod). Gör mig inget. Det är fint och ombonat.

imageNaturligtvis har jag arrangerat en massa pynt som vanligt. Nymålade ljusstakar också. image

Och ovanför bordet hände vi den gamla malmkronan som bara stått i ett källarförråd de senaste åren. Kanske kommer jag aldrig att tända de där ljusen men kronan passade utmärkt på altanen!image

Hittade en trivsam krok på en butik i Tibro när jag skulle köpa studentrosor i helgen. Den passade bra på en av stolparna och fick en ljuslykta att bära.

Så ja, jag är nöjd. Jättenöjd faktiskt. Både med min planering och mitt arbete. Altanen blev precis så där fräsch och ombonad som jag hade tänkt den.
Det tycker vissa katter också!
image

13 reaktioner på ”Altanvisning!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.