Okej, det är måndag.

Och huset har varit i gång en bra stund redan. Våra finska gäster packade sina väskor i ottan för att bege sig mot en sån där båt som tar dem hemåt. Vi har haft en mycket trevlig helg tillsammans och hunnit med både det ena och det andra. Och haft det så där avslappnat bra, som man har det tillsammans med människor man trivs med.
Det var den andra helgen på rad som vi haft huset fyllt med trivsamt och kärt folk. Sånt blir man extra varm om hjärtat av.
Men nu är det måndag. Här är tomt och tyst. Och jag försöker envist förtränga att jag, i ett ögonblick av sinnesförvirring, bokat in ett tandläkarbesök denna morgon. Hur kan man göra det? En måndag? Före nio? Och de påminde minsann via sms, redan igår för att hinna sabba söndagsstämningen, att det minsann var dags idag. På måndagen. Före nio.
Sen, när det är gjort, består dagen av jobb i två omgångar.
Dottern har stuckit till annan ort för att jobba med kameran på ett stort dataevent. Med sig tog hon min kära dator. För det gamla (viskar så den inte hör fast jag sitter alldeles intill och skriver) tröskverket till bärbar dator hon fått ärva efter mig, hanterar inte den typen av arbete. Och att hon skulle få med sig sin stationära dator var uteslutet denna gång. Så jag skickade med henne min nya tunna fina … med en del förmaningsord. Sen fick jag det gamla tröskv … jag menar … den fina gamla laptopen … med mig hem istället. Med datorer är det så, att man ska prata snällt och fjäskande till dem. Stryka dem medhårs och vara sams. För minsta lilla okvädningsord och de hämnas med att hänga sig eller strula med annat. Så jag har putsat lite på denna gamla. Öst in lite nytt och rensat ut lite skräp.
Den har redan jobbat upp flåset ordentligt alltså. Efter en massa ansträngande uppdateringar blir denna dator väldans varm och är i stort behov av fläktbord. Hoppas nu datorn behagar fungera denna vecka. Tills Dotter och rätt Dator är hemma igen.
Nä. Om man skulle gå och borsta tänderna då …

5 reaktioner på ”Okej, det är måndag.

  • Precis! När man minst anar ska ens nya dator ut och resa och man får smyga tillbaka till den gamla och hoppas allt är förlåtet 😀 Trivs du med din nya?

   Gilla

   • Jag ÄLSKAR min nya. Lite skuldkänslor över att vara så glad över att byta ut den gamla finns visserligen men det sägs att man ska leva i nuet, så jag försöker att inte tänka så mycket på det när jag plockar ut det jag vill ha med mig ur den gamla och sedan stänger ner den igen. 😀

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.