Typ helg mitt i veckan!

Tidigt var det! När vi klev upp och drog ut lite grejer till bilen i onsdags morse. Vi hämtade Dottern som såg aningen tröttare ut än jag kände mig.
Det var äntligen dags att bege sig neråt landet, för att släppa av henne utanför en skola som valt ut henne för intervju. Innan dom bestämmer sig för vilka sexton som får ynnesten.
Eftersom denna skola låg rätt långt hemifrån med taskiga förbindelser bestämde vi oss för att göra en grej av hela grejen och ta en minisemester, tillsammans hela familjen. Och testköra nybilen dessutom.
image

Hemma såg det ut att bli en dag med sol. Vi åkte mot molnen. Och det dröjde inte länge innan det regnade. För att slippa den rusning som alltid finns kring huvudstaden en vardagsmorgon valde vi annan väg. Kändes knasigt men smart. Och vi hade en trygg gps-röst som styrde oss rätt och bra stämning i bilen.
Trafiken flöt på och vi med den. Tills vi kom till en polis med stopp tvärs över vägen.
image

Han meddelade oss att det inte gick att komma längre. olycka framför. Enda sättet att komma dit vi skulle var att vända och åka tillbaka! För att välja en annan väg istället. Gps-rösten insåg snabbt att vi var fel ute. Försökte övertala oss att göra u-svängar och lura oss av vägen för att få oss att ta svängar som ledde tillbaka till den avspärrade vägen. Tillslut blev hon så hysterisk att jag stängde av henne. Och agerade kartläsare via karta på nätet. (tekniken är fantastisk!) och övertalade sen gps-tanten att visa oss en annan väg genom att lura henne styggt.
Snart var vi tillbaka i rätt spår, på andra sidan den avspärrade vägstumpen. Vi svischade oss igenom och förbi ett par städer och gjorde halt för fika. Och för att Dottern behövde köpa strumpbyxor. Lyckades välja den enda affären i landet som inte saluför sådana och pekades vidare åt annat håll tills hon hade vad hon behövde.
En stund senare stannade vi igen. Denna gång för att släppa in den nervösa Dottern på en rätt läskig toalett för ombyte. Innan man går på skolintervju vill man såklart snygga till sig. Speciellt som man suttit många morgontimmar och förmiddagstimmar i en bil.

image

Jag strosade runt och tittade på en vacker omgivning med sjö och sånt och märkliga höns i en bur.

image

Typ någon sorts sagohöns med vackra skrudar och stora fötter. De heter säkert något men jag har inte sett såna förr. Fina var dom. Och lika kackliga som vanliga höns.

image

Sen klev en nyfixad och betydligt mer självsäker Dotter ut från den läbbiga toan och satte sig i bilen för att ordna sminket.  Och när det var gjort kunde vi tillslut anlända till rätt ort.

Vi hittade också rätt skola, lämnade henne åt sitt öde och åkte till ett pyttelitet torg. Där parkerade vi och strosade omkring i väntan på Dottern. Handlade lite i en av stadens många loppisaffärer. Tycks vara antik och kuriosa som går hem där.
När vi hämtade Dottern var hon glad och nöjd över en väl avklarad intervju. Vi lämnade alltså stan, lika obemärkt som vi kommit och åkte tillbaka en bit.
Där vi tog in på ett slott.
image

Ett alldeles riktigt slott med en trevlig Kusin (till Maken) med familj som väntade på oss med god mat och umgänge. Och rundvandring på slottet där det fanns massa fina saker och spöken i källaren. Sades det.
image

Efter en mycket trevlig kväll lade vi oss i utvalda slottsängar och sov gott hela natten …
imagei alla fall jag och Maken.
Dottern påstod i morse att hon haft osynligt sällskap med behov av att knacka i golvet. Eller så drömde hon bara?

946823_4321335366645_465883847_n

Dagen idag tillbringades med berättelsen om ett historiskt fartyg med tragiskt öde. Vi besökte en intressant Titanicutställning innan vi åkte hem.

Och sen kom vi så hem igen. Efter två trevliga dagar mitt i en vecka. Minisemester och typ helg mitt i veckan. Trevligt. Och jag har fått sniffa på årets första syrener!♡

image

Och inspirerade av dagens utställning avslutade vi kvällen med film. Titanic såklart.

2 reaktioner på ”Typ helg mitt i veckan!

  1. Låter som en mysig mini semester. 🙂 Har själv inte börjat lite på gps:er än, håller mig till karta normallt, det känns tryggt! Hoppas allt är bra med dig?

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.