Sad singalong songs

Tisdag morgon och veckan har precis kommit igång. Jag har kommit hem efter en natt på jobbet där märkliga ljud delvis hållit mig vaken. Som en envis entonig ton i nattens tystnad och jag förmodade att det kom från den där värmepannan som låter mer än man skulle önska ibland.
Därför sitter jag här med trötthet i huvudet och lyssnar på långsam och trevlig musik. Med morgonkaffet i favoritmuggen.
Morgonens musikval blev Anouk. Hon hade nån monsterhit på nittiotalet. (Den här) Tror vi köpte en cd med henne också men orkar inte kolla upp det just nu. Vi brukade alltid köpa cd;n med artister vi gillade, om det så var bara en låt, så skivan finns säkert där någonstans i någon av hyllorna.
Sen glömde vi henne. Tills hon sjöng den finstämda ”Birds” i mello i helgen. Och nu sökte jag upp henne på Spotify och hittade en alldeles underbar skiva! Som är döpt till ”sad singalong songs”. Och så är det. En ledsen ton som är helt underbar och sköna, snygga melodislingor att nynna med i. Tror jag behöver köpa en ny cd med Anouk!
Så har jag också lyssnat onämnbara antal gånger på den stilige Isländska vikingen med sammetsrösten. Honom kan man se mycket av (… Och han är INTE lik den svenske låtskrivaren som det tjatades om i sändningen, bara för att han har långt blont hår. Stor, jag upprepar STOR skillnad!) Släpps det nån skiva med honom kommer tant att stå först i kön.
Strax ska jag packa ihop dator och skrivblock och bege mig iväg på en skrivarträff. Tre ivriga skrivare i samma rum brukar ge energi och inspiration. Även till en trött hjärna. Vi brukar som regel träffas på fredagarna men eftersom det inte funkade den här veckan blev det tisdagsträff. Lika bra det.
Trevlig tisdag då!

2 reaktioner på ”Sad singalong songs

  1. Jag har Anouks skiva. Lyssnade på den rätt ofta fram till bara några år sedan, men har varit dålig på att uppdatera mig om hennes alster efter det. Tack för påminnelsen. 😀

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.