Om man skulle bjuda nån på middag

Dottern kom att prata om vilka spännande matgäster hon skulle vilja ha vid sitt bord om hon kunde få välja helt fritt och efter fantasin. Lite alá Gokväll där de har ett inslag med ett dukat bord och en gäst som berättar om vika de övriga skulle vara. Om man kunde önska fritt.
Vilka skulle jag bjuda in i så fall?
Jag är egentligen ingen konverserare. Tycker ofta att det är smått jobbigt med nytt folk och har inget att säga då. Men jag lyssnar bra!
Detta är är ändå en hypotetisk bjudning och då kan jag lika gärna låtsas att jag är en fantastisk värd också, som kan både prata och lyssna.
Ett högst normalt bord med plats för fem gäster skulle nog räcka. Med mig själv i ena ändan då. Jag skulle duka vackert med mitt finska porslin. Ta in blommor efter årstiden och tända en massa ljus. Sedan bjuda på nån god, egenhändigt lagad mat. Så långt är det lätt med denna fantasibjudning. Men sen?
Vilka ska få sitta vid detta bord? Jag tänker mig att det ska var nu levande personer för att inte bära iväg alldeles.
Jag är inte så himla kändisintresserad egentligen, och detta egenpålagda uppdrag tvingar mig till eftertanke. Men självklart finns det några som står ut mer än andra och skulle vara kul att prata med lite.
Därför tror jag att jag bjuder in Mark och Jonas på min högra sida. Det är så sällan man ser dem tillsammans och jag skulle vilja ha en trivsam och vänskaplig liten middag där ingen behöver uppträda. Bara sitta ner i lugn och ro och prata, som man gör vänner emellan. Jag skulle gärna prata med dem om vardagligheter som när ungarna fick dagisplats eller när man tog studenten eller hur det var när man träffade den med stort D.
Jag tror det skulle bli en trevlig middag om de här två herrarna fanns vid bordet, oavsett vilken vändning samtalet tog.
Okej. På min vänstra sida finns ännu två tomma platser. Där skulle jag gärna placera Amerikas president på den ena stolen. Tror han är en spännande person med mycket att berätta. Om han bara kan konsten att lyssna också, så han inte tar över hela grejen. Men det tror jag han kan. I hans sällskap skulle även jag kunna tänka mig att prata politik.
Bredvid honom behövs en kvinna. Inte hans egen dock, även om hon säkert är minst lika intressant. Nej, jag skulle vilja höra vad JK. Rowling har att säga. En kvinna som lyckats i författarkarriären skulle man kunna påstå utan överdrift. Hennes story måste vara intressant. Och vad gör hon nuförtiden?
Då finns bara en plats kvar och det är mittemot mig, på andra ändan. Där sätter jag självklart en annan kreativ person och inser att det är just kreativitet och handlingskraft som binder samman mina gäster. Eva Attling är enormt kreativ! Imponerande produktiv och så håller hon på med smycken! Snygga smycken gör hon och jag älskar smycken.

Det här är en middagsbjudning som aldrig kommer att bli av. Kanske lika bra, jag skulle drabbas av förlamande tunghäfta av det här gänget vid mitt bord. Men det skulle säkert bli en intressant middag.

Nu gör jag det här till en utmaning! Vilka skulle du bjuda in och varför?
Vem som vill får svara men jag petar ändå in några specifika bloggare. Så klart helt frivilligt men kul om ni vill!

  1. Dottern, det var ändå hon som påbörjade det här.
  2. Sol, brukar inte ha något emot att både fantisera och lägga ut texten.
  3. Annukka, kan säkert bidra med en intressant bjudning!
  4. Eva-Karin, där det är så stjärnklart, eller vid havet om hon så önskar.

3 reaktioner på ”Om man skulle bjuda nån på middag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.