Det är långhelg i helgen

När det är långhelg kan man ägna sig åt sånt man annars inte får gjort eller sånt man annars inte kommer sig för med.
Eller så kan man ägna sig åt ingenting. Och det bästa med långhelg är att den känns som söndag men det är fortfarande bara fredag!
Jag hade tänkt ägna mig åt att göra paviljongen i ordning. Men eftersom det regnat en del hittills har det fått vara. Jag hade också tänkt ägna mig åt att städa av och tömma altanen. Det kan göras fast det regnar för där är det tak. Planen med detta röjningsarbete är att börja måla. Färgen står i garaget och bara väntar på att öppnas. Det här skulle vara en perfekt helg att börja målandet på. Eftersom den är så lång alltså. Och jag ser verkligen fram emot att få altanen uppsnyggad.
Eftersom jag ligger riktigt bra till med trädgårdsarbetet finns inget som brådskar därute. En snygg dimma ligger och drar en del i fotonerven så kanske beger jag mig på en tur med kameran.
Som jag numera har ställt i RAW-läge. För att kunna få fler redigeringsmöjligheter i bilderna. Dottern har tjatat om det där. Jag har varit en motsträvig tant. Igår provade jag, under hennes överinseende. Och ja. Hon har så klart rätt. Därmed fastnade jag länge vid redigeringsreglagen i fotoprogrammet. Man kan förändra lite, man kan förändra mycket. Det beror alldeles på tycke och smak.
Just sånt kan man syssla med en långhelg. Bildredigering och fotografering har en tendens att stoppa tiden en aning. Man blir helt uppslukad och allt annat får se sig bortglömt.
Därmed skulle jag också kunna ägna lite tid åt fotoramarna jag har i en stapel. Bilder ska skrivas ut och fylla deras tomrum. Sedan ska de spikas upp på väggar. Det finns tomrum även för det. Problemet är bara beslutsångesten som envisas med att lägga sig i. Det finns för många bildfiler i datorn.
Så nog kommer även denna långhelg att ticka bort. I både ingenting och allting.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.