Det piper i trädgården

Medan jag drack mitt morgonkaffe i den öppna altandörren i går morse hörde jag ett besynnerligt pipande. Lokaliserade det till utemiljön men kunde inte förstå vad som skulle kunna pipa så där ute! Tills jag såg en man som stegade omkring i skogen längs med staketet. Jag var tvungen att fråga. Vad han höll på med. Jo, han letade en kabeltevekabel som skulle bytas ut. Pipljuden signalerade var den fanns och han sprejade gul färg på marken för att visa kabelfyndet.
Jaha, det kunde väl han hålla på med. Jag gick in och tog tag i mitt.
Fönsterputsning och gardinuppsättning. In med ljust och fräscht! Bort med gammal trött vinter.
Fönsterputsning och gardinstrykning är erbarmligt tråkigt. Fast det blir fint när det är klart! Då njuter jag av slitet.
När huset var i toppskick gick jag äntligen ut till belöningen. Man måste motivera sig med något roligt att se fram emot, så man fort blir klar med tråkig städning. Trädgårdsarbete i mitt fall.
Ja, jag är väl lite galen men jag mår bra av att rensa rabatter, klippa i buskar och sånt.
Mitt som jag låg där på knä och drog upp ogräs var det nån som ropade på mig!
Utanför staketet fanns en annan man. Med spade. Och han grävde vid de tidigare gulmarkerade ställena, men hittade inte den teverelaterade kabel han sökte. ”Bodde du här när ni fick kabelteve?” frågade han mig. Jovisst. Och den grävdes ju ner på tomten ville jag minnas. Inte bakom staketet. (Kunde jag naturligtvis ha talat om i ett tidigare stadium men jag trodde väl att dom visste vad de höll på med.)
Då klev han över staketet och ropade på kollegan. Där stod de, utanför min paviljong, och dividerade om den för så länge sedan nergrävda kabeln. Enades om att ringa in mannen med pipljuden igen. Snart stegade tre män runt i min trädgård, pep och sprayade färg.
Och mycket riktigt, kablen verkade finnas rätt nära huset och altanen, tvärs över trädgården till grannen. Där har vi nu gula prickar, som ett pärlband av markerade grävställen. Kommer att se ut som om sorkar varit i farten innan det här är klart.
Det här gänget återkommer antagligen efter helgen med fler spadar och nyare kablar.
Kan inte göra annat än låta dem hållas. Teven ska ju fungera också.
Och medan dom där pysslade med sitt fick jag ännu en rabatt rensad och påfylld med gödsel och jord. Och allt skräp bortforslat dessutom. Nu kan jag påbörja planeringen för årets planteringar!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.