Det är nåt visst med eld och Döttrar med blått hår!

eldkorgVilken mysfaktor det är! Att sitta vid öppen eld i egen trädgård. Eldkorgen är i användning igen.
Idag ställde jag också grillen bredvid. eftersom Dottern kom på ett trevligt spontanbesök och ville grilla med oss.

grillar

Jag lät henne sköta köttet eftersom hon är den i familjen som grillar bäst, medan jag skötte elden. Eftersom jag är den i familjen som eldar bäst. Det var mulet men skapligt varmt ute och det passade bra att ordna med maten utomhus. Man skulle kanske ha ett sånt där utekök någonstans? Och medan hon grillade allt kött skar jag sallad och ordnade andra grönsakstillbehör.lök
svampåsånt

Det luktar så gott av brinnande ved och som det knastrar sen! Och snart var maten färdig och allt dukat för att kunna sitta där ute och äta vid elden. Verklig mysfaktor en Kristi himmelsfärdsdag. pågrillen

Enligt den kristna tron är detta dagen när Jesus lämnade jorden och fördes till himlen av de elva apostlarna. Eller dagen och dagen. Den infaller på olika datum varje år. Det var ett tag sedan den himlafärden, så exakt datum är kanske utraderat?
eld

Nu sitter jag i alla fall ensam vid eldresterna. Maken och Dottern, dessa rastlösa själar, kom på att vi ska avsluta med en film och den måste köpas först. Alltså åkte de och lämnade mig här vid elden.
Det gör inget. Jag trivs bra i eget sällskap. Bland allt fågelkvitter. Och solen tittar också fram lite försiktigt.Och elden värmer och jag överväger att stoppa i mer ved. Det ska va gött å leva … sjöng två killar i en mack en gång. Och tänk så rätt dom hade!

5 reaktioner på ”Det är nåt visst med eld och Döttrar med blått hår!

  1. Så mysigt ni har det ,och gott ser det ut på Jennikas grill, skulle gärna komma och äta om det inte vore så långt..

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.