SJ, SJ gamle vän …

Ja, mitt i natten, lätt euforisk efter en lyckad musikfotografering bestämde sig Dottern.
Att hon verkligen inte ville missa sin söta kusins konfirmation. Så hon fixade en tågbiljett, gick hem och tömde kameran och packade lite. Mötte sitt tåg på centralen strax efter fem i morse. Då var tåget redan ca 30 minuter försenat.
Klockan nio ringde hon och sa att de stod stilla i Hallsberg. (Hon skulle ha varit framme hos oss ca 9.40) Tydligen är den där Hallsbergska stationen strömlös. Och då kan inte tåget komma därifrån. Och nu, när klockan är 10.40 är de fortfarande kvar vid denna stenåldersstation. Och kommer att stå kvar där tills efter elva … minst.
Jaha. Klockan 15.00 är det konfirmation. Hoppas hon hinner till det.
Hon är trött, arg och hungrig. Dessutom kunde hon inte handla i tågets restaurangvagn. Eftersom man inte kan handla med kort när tåget är strömlöst. Och kontanter hade hon inga.
Så nu sitter vi här, och väntar. På att få se det lilla ordet avgick efter Hallsbergstationen i tabellen för tågets trafikinfo. Där uppdateras och skjuts ankomsttiden för hennes slutdestination fram hela tiden. Påstås vara 11.38 just nu. Som sagt. Må hon hinna till konfirmationen.

Tillägg: 13.05 rullade det rejält sena tåget äntligen in på rätt perrong. Så hon hann precis för att hinna äta och fixa till sig. Nu åker vi på konfirmation. Sen bilen hem. Och ja. Dottern ska med hem 😀 Hon har tillbringat sin söndag med att resa kan man säga.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.