Gröna fingrar? Ja tack!

Såg en sån där drömträdgård på teve. En trädgård där det inte fanns några gräsmattor. Allt var bara lummigt, välplanerat vildvuxet och igenväxt. Med fantastiska små uteplatser mitt inne i växtligheten, grusgångar, stengångar, en liten bro över en liten damm och växter precis överallt.
Jag vill också ha det så. Förutom det där med damm för det är alldeles för mycket jobb med en sån, om det ska vara snyggt.
Men resten. Vildvuxenheten. Hur börjar man? Jag har flera trivsamma öar av planteringar som skulle kunna växa ihop med varandra och få en grusgång mellan. Jag har gott om väggar för klättrande växtlighet också. Men jorden behöver arbetas och kunskaperna behöver krattas till. Jag måste ta reda på hur man gödslar, förökar, vattnar, planerar och placerar på bästa sätt.
För vad ska man med en gräsmatta till? En gräsmatta som dessutom är full med mossa och är riktigt ful och tråkig. Ingen av oss vill kuta runt på nån plan av gräs med bollar eller andra redskap.
Jag tror inte att jag vill ha ett gäng arbetskrävande rabatter här och där heller. Nej, en mix av träd, buskar och blommor i en bra symbios drömmer jag om. Att gömma sig bland, att ligga under och betrakta, att sitta intill och fika.
Kunde jag gömma huset i grönska skulle jag.
Så var börjar man?

Jag tänker i alla fall börja med paviljongen endera dan. För den har jag under kontroll. Stommen har stått kvar hela vintern. Men tygtaket ska på och det måste jag ha Makens hjälp till. Själv når jag inte så högt.
Och sen ska det såklart pyntas. Har planer på ett orientaliskt tema i år och har redan skaffat en del grejer. Förra årets vita draperier ska få sällskap av mer färgglada sådana. Får se vad jag kan hitta.
Och nu när maj har anlänt försvinner frostnätterna snart och då kommer sommarblommorna som ska bo i mina krukor. Ser fram emot dem. Som att återse kära vänner.
Sen kan jag sitta där, i orienten bland blommorna och planera för den kommande drömträdgården. Blir nog bra.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.