Borta, fast liksom ändå hemma, helg.

Det där med i glada vänners lag i all ära, men i glad familjs lag slår faktiskt det.
Maken och jag tillbringar helgen hos min familj, i en annan del av landet. Dottern fattas dock, för hon hade andra helgplaner. Ett musikrelaterat fotouppdrag håller henne kvar hemma.
Syskonbarnen har också andra helgplaner och visar sig mest i matsammanhang och liknande. Annars är det vi vuxna/gamla och så Hunden, som sitter och umgås med god mat och dryck och bara trivs med varandra så där i allmänhet. Brorsan är en hejare vid grillgallret måste jag säga. Liksom hans fru är en hejare vid tillbehören i köket. Så vi är mätta och belåtna även denna andra kväll av helgvistelsen. Och Hunden har en tennisboll. Och med den aktiverar han oss ordentligt.
Idag har vi också shoppat. BrorsDottern behövde tillbehör till klädseln som ska användas i morgon. Vi äldre kvinnor hängde med och försökte proppa på henne den ena fula koftan efter den andra. Tillslut köpte hon en rosa, kanske för att få tyst på oss?
Hon kommer oavsett kofta att vara vackrast på morgondagens konfirmation. Inte ett enda av Fasters ögon kommer att vara torra. Jag planerar gömma mig bakom en kamera. Som en typ stand in för Dottern som inte är här och som annars är den i familjen som sköter fotouppdrag av det här slaget. Det är synd, för hon är också bäst kvinna vid kameran. Nu får jag göra mitt bästa för att föreviga denna kära konfirmerade BrorsDotter, i vacker benvit klänning och skyhöga klackar i liknade färg. Ska väl funka, så länge inte blicken grumlas alltför mycket.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.