Kalasdag!

Söndag morgon och jag hade i vanlig ordning tänt ljusen i sovrummet och satt mig med morgonkaffet och datorn. Då fick jag ett sms. Som så artigt välkomnade mig till tandläkaren i morgon. Vilken stämningshöjare!
Det låter himla trevligt och så men alla vet ju hur det där är! Både dyrt och obehagligt.

Dagen idag har varit en kalas dag. Vi började med ett treårskalas. Den lille kalaskillen var i full gång. Bar med allvar sina paket till soffan och skalade metodiskt bort all tejp innan han slet av pappret. Dottern hade köpt honom en pruttkudde och man kunde se det lilla ansiktet lysa upp som av ett inre ljus när han förstod vad det var.
Han placerade genast kudden på golvet och slog ner rumpan över. Ljudet framkallade ett skratt som fick hela rummet att skratta högt. Därefter for han omkring med denna kudde och framkallade otaliga pruttar. Storebroren skrattade så han hade svårt att andas. Alla vuxna i rummet skrattade like mycket, fast kanske mest åt småpojkarnas glädje över ljuden.
En pruttkudde för fyrtio kronor är alltså fortfarande inte att underskatta! Betydligt dyrare leksaker låg oprövade i soffan. Medan lillkillen pruttade runt över golvet.
Efter detta skrattkalas åkte vi till nästa kalas. Gudsonen fyllde hela tjugofyra år och hade en flickvän att visa upp. Henne hade han hämtat i London och vi fick damma av engelskakunskaperna. Hon tyckte det var konstigt att vi hade så mycket snö och fortfarande fungerar (i London stänger man skolorna av en cm snö sa hon) och tyckte det var läskigt att gå ute med så mycket is att halka på. Vi hade dessutom konstiga bussar här i stan, bara en våning och busschauffören satt helt åtkomlig, utan skyddande glasväggar.
Vi har alltså haft en riktig kalassöndag skulle man kunna säga. Nu är det slöläge i soffan och jag letar diverse symptom för att slippa gå till tandläkaren i morgon.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.