En sån dag det blev i går!

Klev av ett tjugofyratimmars pass på jobbet och åkte direkt hem till Dottern. Hon var nyvaken och tyckte det var fruktansvärt tidigt! Det var meningen att jag skulle hjälpa henne med förhör innan psykologitentan. Men eftersom hon kände sig stabil i kunskaperna lät vi bli. För att inte riskera att snurra till det. Ägnade oss i stället åt en avslappnande må-bra-dag. En sån kan också behövas inför en tenta.
Efter lite frukost och pyssel i hennes mysiga lägenhet tog vi med några kassar med grejer och kläder hon sorterat ut för att bli av med. Först behövde vi handla lite och mellanlandade sen en stund för att mysa med våra trevliga KattGrabbar. De tycks bli riktigt glada av att se Dottern på hemmabesök och vill gärna ställa upp på en stunds mys.
Efter vila och mys rollade Dottern all kattpäls av kläderna och så åkte vi till Erikshjälpen. För att lämna av de där kassarna och bara kika runt lite.
Jag klev förbi en liten hurts i valnöt, med liten låda och litet skåp. Passerade. Gick tillbaka. Ropade på Dottern. Jo! Den passade perfekt in i hennes möblemang och skulle bära stereon mycket bättre än det bräckliga lilla bordet som stått som musikansvarig hittills. För en hundralapp och lite till fick vi den med oss hem och den var inte ens tung att bära till bilen.
Lite senare, när jag hämtat Maken och vi burit upp skåpet och fått den på plats, såg vi hur himla bra min tanke blev i verkligheten! Sladdarna försvann helt osynliga bakom, stereon stod stabilt och tryggt och cd-skivorna fick plats i det lilla skåpet. Det blev en riktig musikmöbel med högtalarna intill och tog sig an sin nya uppgift på allvar. riktigt sträckte på sig och passade väl in i miljön.
Jag hade med mig middagsmaten. Tillagade den i Dotterns lilla kök. Sen satt vi i vardagsrummet och åt och pratade och hade trevligt, med Dottern och hennes kompis.
Medan stadsljuden lugnade sig och skymningen klev på utanför.
Inne hos Dottern finns det bot för skymning! Hon älskar ljusslingor och små fina lampor. Blå, röda och flerfärgade slingor hänger lite varstans och bidrar till stämning tillsammans med fin fönsterbelysning.
image

Hon har verkligen skapat sig ett trivsamt hem! Ett sånt där mysigt krypin som man nästan blir avundsjuk på och önskar att man själv hade haft i den åldern.

Tillslut åkte vi nöjda hem till vårt, lämnade tjejerna åt sitt. Och konstaterade att det är  trevligt att ha ett utflyttat barn att hälsa på och umgås med i hennes eget hem. Det blir ett annat sorts umgänge och det är verkligen jättetrevligt.

2 reaktioner på ”En sån dag det blev i går!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.