Flitig blodgivare :)

Fick jag höra att jag är idag.
Sedan jag började för tre år sedan lämnade jag nu nionde gången! Du har alltså kommit på varenda kallelse! Japp. Sån är jag. Kallar man mig till nåt så kommer jag.
Till blodgivningen åker jag både gärna och frivilligt, till och med en ledig tisdag efter påsk.
Det gör nytta, det där blodet, det har jag sett bevis på. Och min sort har bra värde och tillhör den vanligaste, som det därför också behövs mest av. Och jag är inte spruträdd, har lättsamma ådror, bra flöde och svarar nej på allt i hälsodeklarationen. Jag har alltså sedan förra lämningen varit frisk och medicinfri, inte åkt till malariaställen eller tatuerat mig eller tagit betalt för sexuella tjänster. Idealisk blodgivare alltså. 😀 Dessutom är det ett sånt trevligt ställe den där blodcentralen, med god och lättsam stämning, att man gärna tillbringar en stund där.
Efter att jag lämnat den mängd jag skulle fikade jag av deras gratisfika, uträttade några ärenden och nu sitter jag hemma vid köksbordet med ett glas citronvatten och en karta järntabletter. Mums.
Känns som om dagen varit så nyttig att jag därmed gjort mig förtjänt av att göra ingenting resten av den. Förutom en kortare insats med att tömma diskmaskinen och dammsuga.

2 reaktioner på ”Flitig blodgivare :)

  1. Jag har länge sagt att jag ska börja lämna blod men sedan har det av olika anledningar inte blivit av. Ska göra mitt bästa för att få tummen ur när det gäller detta. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.