Jag gick en promenad

Plötsligt fick jag för mig att jag behövde luft och sköt undan pärlorna. Solen hade stört mig mitt i pärlandet så pass att jag öppnat fönstret.
Det utropas ofta gladeligen att sånt väder måste man ta vara på. Jag har visserligen inte riktigt det behovet eftersom jag hellre tar vara på väder som inte innehåller sol. Men okej. Jag gick ut. Tog med mig kameran och tänkte mig en bildpromenad. Kanske hitta vårtecken?

prom1Finns våren verkligen bland all den här snön? Snön i sig. Den är grovkornig och porös i ytan. Smältning pågår, oändligt sakta och den är kompakt under. Håller för mig att gå på.
Asfalten har i alla fall blivit rejält synlig och mängder av rännilar från den smältande snön bildar mönster i det svarta. Det är såklart våren.

prom2Från en gammal vagn blev jag iakttagen. Ögon som kisade i solen och ansåg mig vara knasig med min kamera. Inte helt pålitlig och måste därför hållas under uppsikt. Hon (har inga bevis för könsbestämningen men det såg ut som en hon) hade hittat en bra plats. En plats för spaning och jag frågade henne om hon sett våren. Jag fick inget svar, kanske tyckte hon det var uppenbart!

prom3

Någon tycker att våren dröjer, att det går alldeles för sakta. Och försöker hjälpa till. Går ut och skottar i högarna, kastar det ut på gatan för att det ska smälta snabbare. Kanske är det modellen.
Fast jag känner mig rätt så trött på att skotta snö. Inte ens i syfte att hjälpa våren vill jag skotta.

prom4

I bäcken har vattnet lyckats skapa fåror att flyta i. Det får man väl ändå kalla vår? Fast när man ser på det hela och tänker på att det är sista mars idag känns det ändå helt fel. Borde inte hela bäcken vara synlig?

prom5Fåglarna som kvittrar omkring i träden tycks hålla med! De kvittrar förgäves sina vårlika trudelutter och flyger runt och letar mat. Än finns inga småkryp i luften. Just dem saknar vi inte.

prom6Men himlen är oskyldig i färgen, så där så  man gärna ställer sig med ryggen mot första bästa trädstam och bara glor upp där.
Och solen går på. Men lyckas inte med så mycket annat än att gnaga lite på snöytan och låta den rinna över vägarna. På vissa ställen bildas hoppfulla pölar som får en att känna att visst är den på gång ändå. Den där våren.

prom7

Tills kylan tar över och fryser allt till blanka och hala gångbanor man knappt vågar sig över.
Och ligger dessa pölar i skuggan orkar inte den blyga värmen göra något åt dem. Jag går en stor omväg runt. För skridskorna lämnade jag hemma.
Så nej. Jag hittade inte så mycket av någon vår på min promenad. Men jag kom ut i alla fall. Tog vara på det fina vädret som folk säger att man ska. Så då har jag gjort min plikt.

2 reaktioner på ”Jag gick en promenad

  1. Fina bilder fick du i alla fall. Jag gick också en promenad , hamna hos Carina på trädäcket, riktigt varmt och skönt,men våren dröjer,-9 grader tidigt i morse.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.