Påskägg – med både sött och surt innehåll?

Påskledig. Det är det jag är. Inte ett enda av mina schemapass hade lagt sig mitt i påskhelgen i år. Så då sitter jag här i morgonrocken och har det rätt så avslappnat lugnt. Idag också, denna påskafton som inte består av något planerat. Man kan alltså ta dan som den kommer. Inte alls illa.

image

Påsktjejträff hade jag på skärtorsdagen. Inledde alltså påsken med glada vänner och god mat. Jag hade fyndat nya recept på nätet och bjöd på en syrlig räkcocktail och en salladsrik kyckling. Rätt så fräscht kan man säga och gott blev det. Ägnade mig lite extra åt dukningen, påsken till ära. Brukar börja med den innan jag ens lagat maten och försöka hålla katterna ifrån bordet. För att slippa tassdekor på den nystrukna duken och katthår i tallrikarna. Kvällen blev en trevligt och lång sådan. Det finns mycket prat i ett gäng som inte ses så ofta.

image

Långfredagsseg, efter den glada skärtorsdagskvällen. Fick inte mycket gjort på hela den dan men åkte iväg och blev bjuden på mat till kvällen. Den där hemgjorda pizzan smakade utmärkt! Satt sedan i det alltid så trevliga sällskapet och pratade slut på kvällen.

image

Förundrades, när vi åkte genom landskapet. Det är nästan alldeles slut på mars månad. Det är däremot inte ens i närheten slut på snön! Den ligger i lika höga drivor och lika tät som den gjort sen i december. Visar inga tecken på att sjunk ihop till små grusklädda smutshögar. Visar inga tecken på att låta gräs och annat växtkraftigt bli synligt. Tvärtom! Det är fortfarande vinter alltså.

Passerade ett alldeles nyuppspikat bullerstaket i går. Det var redan täckt med meningslöst sprayklotter. Dom med sprayburkarna har inte ens nåt vettigt att säga! Varför gör man sig omaket att klättra upp för den rätt branta bullervallen och spraya krumelurer och krusiduller på ett nytt staket med en menlös vit färg? Inte ens lyckas bokstavera ihop till något sorts budskap. Liksom bara sätta spraystrålen mot det blanka underlaget och liksom ”…öhh … nä vad ska jag skriva …öh .. nä kommer inte på nåt …” Spraya dit lite streck och darriga linjer och sen ta sig ner igen och förnöjt betrakta sitt uttalande! ”Japp. Jag har gjort skillnad!” Eller?
Och visst, jag satt ju som en grinig kärring och noterade tilltaget. Så nån lyckades de i alla fall reta upp.

Inte nog med att det där envisa högtrycket håller kvar kylan i landet. Så att snön inte smälter. Soleländet lyser dessutom rätt in genom mitt fönster hela dagarna och gör rummet olidligt varmt. Jag drar genast ner mörkläggningsgardinerna och kastar upp altandörren. Där finns bara en massa kallt. Som inte alls går att kombinera med allt det jobbigt soluppvärmda inomhusinnehållet. Näe. Nu vill jag ha mulet och regn! Det är det enda som biter på snöhögarna nu.

image

Påskkärringarna! Har dom gått i strejk eller? Jag fick inte besök av en endaste liten kärring i torsdags. Fast jag laddat med extra fint bjudgodis i en extrafin skål. Och var hemma hela eftermiddagen och väntade på att det skulle ringa på dörren och små lappar med tecknade kycklingar skulle sträckas fram. Så att jag skulle få sträcka fram min skål till de fräkniga godistiggarna. Typiskt!
Det måste betyda att bostadsområdet är i ett generationsskifte. Ett gäng häxor har vuxit upp och blivit för stora för hucklen och svartprickade kinder. Ett annat gäng är inte stora nog för att släppas iväg på egna tiggarstråt. Så här står jag med min skål med guldpengar. Nån som vill ha?

4 reaktioner på ”Påskägg – med både sött och surt innehåll?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.