Men det blir ju så ljust och fint!

Säger folk när det snöar i november. Nu snöar det i mars.
Då gäller inte riktigt samma regel och då kan jag inte låta bli att vara lite ordmärkande. Det ligger ett lätt puderlager kritvitt över allt smutsvitt. Piggar upp för en stund innan snön smälter på allvar. Förr sa man alltid att det måste komma ny snö för att ta med sig den gamla. Vet inte om det är så, men hur som helst så snöar det idag. Man får gilla läget när man bor på norra delen av klotet.
Ja ja, nog om vädret.
Jag kom nyss hem och ser fram emot att ta tag i dagens inredning. Sovrumsväggarna är vackert vinröda, hallonröda eller engelskt röda vad som nu passar bäst att förklara färgen med. Strunt samma nyansen. Nu börjar det roliga!
Under dagen har jag planer på att färdigställa rummet till sovskick. Inväntar Maken med att fixa sänggavel och sängbord … vi har planer för dessa som kräver två konstnärliga sinnen.
Men resten vet jag att han överlämnar med varm hand. Så jag ska ordna gardin, draperi för garderoben (trivsammare än tråkiga dörrar) matta, taklampa, sänglampor och diverse pynt. Typ. Inte alls säkert att jag lyckas fixa allt idag. Men jag tänker i alla fall göra ett duktigt försök.
Min tankemässiga genomgång av gardinförrådet säger mig att inget passar. Varken till draperi eller gardin. Men jag ska ändå göra en verklig koll av detta innan jag hamnar på stan. Sen blir det lampbutiken och jag ska också till loppisbutikerna för att försöka hitta ett trivsamt litet pelarbord. Ja, jag har att göra denna lediga dag. Bäst jag sätter i gång då, istället för att sitta här och svamla.

4 reaktioner på ”Men det blir ju så ljust och fint!

  1. ”Snön som ska äta upp gambä snöön” sa alltid min faffa när det kom den här snön på våren…samma sak säger min pappa, samma sak säger jag….undrar hur många generationer bak i ledet som har sagt samma sak? 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.