Plötsligt händer det!

Och när det väl går igång kan man säga att det går undan. Sovrummet är sig inte längre likt!
Färgvalet som skulle komplettera mina nyligen spontaninköpta sovrumstapeter har legat och skvalpat runt i medvetandet ett tag. Sånt måste mogna. Men i lördags föreslog jag att vi skulle besöka färgaffären för att hämta hem den färg jag markerat på färgprovet.
Vi fick vår valda kulör ordentligt blandad, betalade och åkte hem med två hinkar färg.
2013-03-16 18.34.04Och nu fanns liksom ingen återvändo. Snabbt och raskt började Maken tejpa runt dörrkarmar och liknande. De hemska blålila tapeterna, jag en gång tyckt varit snygga men nu hatat en längre tid, fick se sig nerslipade i skarvarna.
Under tiden tömde jag sovrummet på allt lösöre. Sen föste vi ihop sängarna i mitten med den ena på den andra och öppnade första färghinken.

2013-03-16 18.34.35

Jag tittade ner på allt det röda och undrade om det där färgvalet verkligen hade hunnit mogna klart? När andra söker efter ljust och fräscht målar vi över just det med en rejäl överdos av rött! De blekvita panelväggarna må vara ljusa men inte trivsamma någonstans. Inte i ett sovrum i alla fall. Det lila och det lasyrvita skulle äntligen bort!2013-03-16 18.34.12

Maken satte igång med målandet. 2013-03-16 18.34.50
Tre av rummets väggar skulle bära samma röda färg och det gick oroligt fort när vi väl börjat. Utrustade med varsin pensel på varsitt håll hade vi snart målat första varvet. Därmed slog vi igen färgburkarna för kvällen. Lät rummet stå ifred och torka. Och gick upp och kopplade av med del två i ringen-trilogin, som vi påbörjade med första filmen redan på fredagskvällen.
Sedan blev det övernattning på annat håll än i sovrummet. I varsin gästsäng på övervåningen. Det känns konstigt att vara gäst i sitt eget hus och det är så mycket varmare på övervåningen att det var svårt att hitta sömnen. Vi var därmed uppe ganska tidigt på söndagsmorgonen. Båda två med den del klagomål över dessa ovana sängar.
Efter snabb frukost gick jag ner och målade jag andra varvet på dessa nu så vackert röda väggar. Färgen hade torkat till rätt nyans under natten och rummet kändes redan mycket varmt och välkomnande.
Sen åkte vi till stan och handlade tapetklister. Det hade vi i ivern alldeles gömt tidigare.
2013-03-17 16.03.33Den enda väggen som skulle tapetbekläs stod nu på tur och Maken fixade det hur snabbt om helst. För varje våd framträdde det nya sovrummet med allt större tydlighet. 2013-03-17 16.22.24Mina färgval går ihop, även om bilden inte alls gör dem rättvisa. Jag strävade efter att få ett varmt och ombonat sovrum och det har vi lyckats med!
Det finns en hel del kvar att göra. En annorlunda sänggavel ska fixas, sängbord, sänglampor, ny taklampa och lite sånt pyssel. Idag är det arbetsdag och arbetsnatt. Därför måste allt pyssel frustrerande nog vänta ett tag. Men jag hoppas kunna få det mesta klart i morgon! När det är helt färdigt ska jag också ordna med bättre bilder. Tills vidare får sovrummet stå till sig lite.

2 reaktioner på ”Plötsligt händer det!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.