Morgonsvammel

Precis kommit hem efter ett dygn på jobbet. Nu är kaffet klart och jag kan njuta av fyra lediga dagar innan nästa arbetsvecka tar vid. Den vill jag inte tänka på nu.
Solen skiner ute, men det är kallt. Den huttrande taxichaufför som skjutsade mig och Brukaren i går kväll påstod att minusgraderna skulle antasta oss även nästa vecka. Det var minus elva då, i går kväll. Bra skönt att komma in och få stänga kvällskylan ute tyckte vi.
I morse när jag tittade ut genom köksfönstret på jobbet var de minus nio.
Solen värmer ändå. Och katterna hittar de soligaste och varmaste ställena på baksidan av huset. Efter att de me viss tvekan gått ut.
Där på baksidan var det en snäll liten kille som skottade upp en bra gång till oss! Han som besökte oss med föräldrarna för nån helg sedan. Han visste hur man skottar!
Katterna gillar den snöbefriade gången som leder rakt från altanen mot friggebodsdörren. Där är det nämligen rejält med sol och en lagom sittplats för en soldyrkande katt. Där kunde man sitta själv, med en filt och en kopp kaffe. Om det var så att man sökte solvärme. Nu tillhör inte jag just den kategorin då.
Men det finns en viss längtan efter varmare tider i mig också. Mest för att jag vill sätta upp paviljongen igen.
Maken och jag borde ta tag i en altanrenovering under våren. Som innebär målning och takbyte.
Jag ser lätt det färdiga resultatet för mig men har svårare att se oss komma igång. Vi är inte så förtjusta i renoveringsarbete, nån av oss.
Men det där altantaket har levt på övertid länge redan. Vet inte hur många år vi tittat upp och undrat om det klarar en vinter till. Det är mitt fel. Ljusskygg som jag är. Gillar det där gamla gulnade glasfibertaket med all sin mossa. Bara för att det ger så behagligt ljus på altanen. Någonstans att gömma sig när solen går på som värst.
Ett sprillans plasttak har inget alls att sätta emot då. Men jag har kommit på att man kan hänga mörkare tyg i taket! Därför ska det ske i år. Det där taket klarar nog inte en vinter till … säger vi igen och planerar för att slita ner det snarast. Och alla takstolar och stolpar och bänkar ska därmed målas. Ljusgrå.
Ja, jag vet. Den färgen kommer att bidra till en mycket ljusare altan än jag egentligen önskar. Men det kommer att bli fint också! Bara vi får det gjort alltså.
Nu är mitt kaffe urdrucket och jag ska sluta svamla och göra nåt vettigt av den här dan.
Njut av torsdagen!

6 reaktioner på ”Morgonsvammel

 1. Här snöa det hela dan i går, och i morse var det nästa 17- grader, Nu är det soligt och nästan + grader, nu vill jag ha vår.

  Gilla

 2. Jag har på känn att det blir hur bra som helst med ljusgrått. Och angående tyg i taket, det är ju en bra idé men vore det inte enklare att se er om efter ett mörkare plasttak istället?

  Gilla

  • Jo, har tänkt på det men dels skiljer det stora pengar i pris och dels är jag mycket förtjust i tyg 😀 Tycker det blir så ombonat och mysigt då.

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.