Okej då, Melodifestival.

Vi bjöd hem goda vänner. Det gjorde man alltid förr när festivalen var en engångsföreteelse och inte en långdragen turnésession uppdelad över hela landet.
Vi handlade godsaker också, så där som förr i tiden. Dukade upp i god tid innan spektaklet skulle börja. Så där som förr i tiden. Och så slog Maken igång alla sina högtalare. Tja. Sen började det.

Mellos rosa inslag: Yogijoo kallar vi honom. Yohio kallar han sig själv. Han var rosa och vit. Gullig och gittrig med smarta åsikter. Men med en dålig låt. Typ tjatig och liksom trött. Han hade förtjänat nåt bättre tycker jag.

Mellos tårdrypare: Euphoria på teckenspråk med ungdomskör i bakgrunden. Wow! Det är nåt att visa upp för Europa det!

Mellos gubbrock: Om det åtminstone varit rock! Och inte en vanlig jävla schlager. Då kanske det kunde ha varit bra.

Mellos fruktsallad. En flygande banan. I vingar och blöja. Den ville förvånande många se som vinnare. Och visst, han är medryckande och glad. Bananen. Men själva låten, och det är väl ändå den som tävlar, borde den ens ha varit i final?

Mellos kvinna: Ja, det fanns en! Och vilken kvinna sen. Hon stod stadigt och sjöng så där bra som bara hon kan och så munspelet dessutom! Fick mina röster. Alla tre.

Mellos programledare: Gillar dem, i synnerhet Gina. Grym tjej. Kastar in en känga här och där och tar så där skönt lättsamt på det här spektaklet att hon står och snorar mitt i röstuppräkningen och bryr sig inte ett dugg. Självförtroende. Och proffsighet och humor.

Mellos pojkar: Ja dom fanns det så många av att jag tappat räkningen. Och blandar ihop dem och minns inte vem som var vem eller vem som sjöng vad. Inte för att det spelar nån roll. Kommer inte att söka upp nån av dem på vare sig spotify eller skivförsäljningsställen.

Mellos religiösa inslag: Carola travar runt i konstiga kläder och wailar en mysko version av främling med sedvanligt fläktblås. Och så tackar hon som vanligt Gud efter låten. Suck.

Mellos Europaröster: Tja, dom tycker inte som kvällstidningarna säger att vi tycker. Men dom står i rutan och kastar ur sig några poäng åt ruskigt olika håll. Spännande? Nä!

Mellos vinnare: Gäsp.

Mellos bästa: Helt klar sällskapet i soffan, den goda plockmaten och whiskyn. Och all bra musik som vi letade upp i Spotify sen. När vi stängt av teven.

Och nu är det över och kanske lördagskvällarna kan bjuda på roligare teve i väntan på grande finale i Malmö framöver.

2 reaktioner på ”Okej då, Melodifestival.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.