Sånt man kan fundera på en måndagseftermiddag.

Kom ikapp ett blinkande lyse i morse på väg till grannkommunen. Det visade sig vara en plogbil. Vägen bestod av bar asfalt men den kanske saltade? Nä. Den åkte med plogen nere och skrapade obefintlig snö i vägrenen. Gnistorna yrde i mötet mellan järn och asfalt. Det klagas över att kommunens pengar inte räcker till snöröjning. När det behövs. Men borde man då verkligen åka runt och skrapa asfalt?

Morgonteven stod på en stund under morgonens arbete. Programledarna har verkligen minimalt med tid att slösa på varje gäst. Några få minuter per ämne. Då vill man så klart vara väl förberedd så att de rätta frågorna hinner ställas. Men någonstans i den ivern tycks inlyssnandet av svaren på frågorna kopplas ur. Så när ett svar precis levererats kastas nästa fråga ut över den som intervjuas. Fast den just sagt det som nästa fråga gäller! Men hallå! Jag sade precis det tycks personen i fråga tänka och tittar oförstående på den ivriga och kanske morgontrötta reportern som inte tycks fatta. Tydligen måste de förarbetade frågorna ställas till varje pris. Och svaret blir detsamma igen. Men frågan blev i alla fall ställd.

Och en annan sak! De där morgonsoffanreportrarna tycks tro att vi som tittar är totalt utan tankeförmåga. Vissa gäster är kallade till studion i utbildande syfte. Det lagas mat och bakas sötsaker eller talas om hur man borde klä sig och liknande. Och reportrarna står framför utbildaren med gapande munnar och ställer frågor som om vi aldrig skulle sett en bulldeg tidigare. Wow alltså vilken revolutionerande upptäckt som ska förmedlas till spåniga tevetittare denna morgon. Här görs verkligen en insats! Nä. Jag blir inte upplyst. Jag blir irriterad och byter kanal.

Crapfestivalen har äntligen nått finalstatus. Och jag gillar inte speciellt mycket av det kommande finalinnehållet. Men visst kommer jag att titta på lördag i alla fall. Med ett halvt öga och ett halvt öra. Ungefär med samma intresse som jag visat dessa långtråkiga delfinaler. Har inte ens sett alla. Och jag hoppas nåt roligt händer på lördag så jag kan missa finalen också. Förslag?

Våren tänker dröja, meddelar en kvällstidning på nätet. Det är fortfarande för kallt för vårkänslor. Och detta kalla tänker hålla i sig ett tag till. Riktigt hur länge meddelas inte. Mig gör det inget, tids nog blir det vår. Jag åkte via blomsteraffären på hemvägen och inhandlade tre vårblommande växter, att ha inomhus och titta på i väntan på annat. Snöhögarna minskar så sakteliga i alla fall och garageuppfarten är nu tillräckligt isbefriad för att låta bilen stå kvar. Alltid något!

2 reaktioner på ”Sånt man kan fundera på en måndagseftermiddag.

  1. Detta inlägg bekräftar att jag gör rätt som knappt ser på tv. 😀

    Angående våren så är den visst på väg. Det känns på luften. Den liksom… lukar… annorlunda. 🙂

    Gilla

    • Javisst, håll teven avstängd så slipper du reta upp dig 🙂 Jo, jag tror också våren är på G men du vet hur kvällstidningarna kan få ihop det.

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.