Nått slutet av en vecka och påbörjat en ny igen

Veckan som var kan kallas intensiv och fylld med diverse. Omöjligt att motstå viljan att få ner den i listform.

Veckans tidigaste väckning: Var det på måndagsmorgonen när klockan pep igång vid fyrasnåret. Det var våra helggäster som skulle hem och hade en båt att passa. Vi hade inget annat att passa än ett avsked. Och kunde gå och lägga oss igen. Fast man blir lite mossig av att vara uppe vid den tiden och det sitter liksom i hela dan. Vet precis hur gästerna kände det. Vi har själva åkt till hemlandet med samma morgontidiga avfärd många gånger. Hur man slet sig ur sömnen för att få med sig själv och packning ut i bilen. Sedan slumra till och från under bilresan till hamnen. Massa långa timmar på båten är man också sov några timmar. Sedan en avslutande lång bilresa innan man var framme, senare än mitt i natten. Lång resa är det!

Veckans arbetsdagar: Har varit fördelade både dagtid och kvällstid för att avslutas med en söndagsnatt. Jag arbetar inte så mycket dagtid, därför känns det alltid konstigt när jag kliver upp tidigt för att göra mig i ordning. Och åker till jobbet som alla andra morgontrötta bilister. Och trängs med alla som ska hem vid fyrasnåret. Och den här veckan hade jag två såna på raken. Konstigt alltså.

Veckans glada ögonblick: Inträffade på jobbet. I en situation som framkallade glädjefnatt. Så där riktigt äkta glädje som sprider sig vidare till alla runtomkring. Sån glädje som värmer vid bara tanken. Det är då jag verkligen uppskattar mitt jobb alldeles extra!

Veckans försäljningstrick: Min nya dator var utrustad med en testperiod av en virusväktare. Perioden närmade sig sitt slut denna vecka och behövde förnyas. Jag hade inte riktigt tid att ta varningarna på allvar. Men hade kollat upp att jag skulle få extrapris på en förnyelse. 199 kronor för ett helt år. Överkomligt alltså. Men en kväll, när jag stod inför den allra sista dagen av testperioden tog jag tag i saken. Då hade man höjt priset med etthundrafemtio spänn! Jo just det. Schysst att stressa upp folk till panik och sedan höja priset. Nä, se det faller jag inte för! Jag avinstallerade den pengakrävande skiten. Och laddade hem en helt annan sort på ännu en provperiod. Gratis just nu men det är dom som kommer att få mina pengar i slutändan. Måhända det trots allt blir aningen dyrare men det struntar jag i. Försöker man skaka fram några kronor till på ett sånt sätt som det där första programmet gjorde får dom vara utan mig! Det finns andra. Där fick jag ett välkomnande mail som undrade om allt gått bra! Det var skillnad det.

Veckans teknik: Det skaffades en teknikpryl på jobbet. Av datorslag. En platt, blank och dyr liten pryl som ska användas i kommunicerande sammanhang. Jag fick nöjet att packa upp det hela och trycka på startknappen. Alltid lika spännande. Och det funkade som det skulle och jag fick in nödvändiga appar och annat. Tiden står lätt still när man snackar med en ny teknikgrej.

Veckans garv: Bjöd Dottern på stand-up comedy på onsdagskvällen. Vi satt med varsit vinglas och lyckades undvika att bli föremål för komikernas skämt. Och skrattade gott åt deras skämt om både det ena och det andra. En del skämt går inte hem alls, en del småler man lite åt och andra framkallar skrikskrattar. Så tårarna rinner. Kvällens sista komiker var av det slaget. Sen går man ut i februarikvällen, där våren gläntat på dörren hela dan och känner sig lätt och rusig. Och det har inget med skvätten vin att göra. Utan enbart allt välgörande skratt! Stadens fina stand-up comedy klubb Gasta vet hur man förgyller en onsdagskväll och hur man får folk glada.

Veckans underlag: Halt, halt, halt. Vart man än försökt ta sig fram. Det har varit halt glasunderlag. Snön smälter och bildar halkig isbeläggning under skorna och man hasar fram för att undvika vurpor. Ska våren verkligen komma redan? I slutet av februari. Det känns alldeles för tidigt. Det kommer alltid bakslag på sånt. Men eftersom den nu envisas kanske jag borde ta bort tomtarna vid trappan. De satte sig där i början av december och har sedan snöat över otaliga gånger. Nu är de fullt synliga igen. Och de känns inte riktigt bekväma längre. Liksom den där tråkiga gamla julkransen på dörren. Allt det där måste städas bort. Men inte just idag, jag gör det hellre en annan dag.

Veckans tacos: Inbjuden på tjejfest med en liten och två stora tjejer på fredagskvällen. Där serverades tacos och godsaker. Att vara ensam liten tjej på tjejfest med tre pratglada tanter är inte lätt. Hon hade planen för kvällen klar och den innefattade mest att vi skulle sätta oss i soffan och mumsa godsaker och se nåt kul på den nya teven. Lång väntan blev det när hungriga tanter äter. ”Kommer ni inte snart?!” var frågan från teven mer än en gång. Tillslut var vi i alla fall mätta och gjorde henne sällskap. Mitt i fredagsmyset. Som slutade med att hon somnade på soffan bredvid mig och en liten nalle.

Veckans slöhet: Utnämnde lördagen till vilodag. Eftersom den i princip var den enda hela vilodagen den veckan. Så jag såsade runt ordentligt medan Maken drog iväg på något äventyr bland blänkande motorcyklar. Fortsatte slöa i samma anda när han kommit hem också, med undantag av stunden jag stod i köket och lagade mat.

Veckans galna katt: Pancakes har gett sig den på att jag ska ur sängen senast halv sju om mornarna. Och han struntar totalt i om jag har sovmorgon. Ett effektivt knep är att ränna runt under sängen, längs med golvlisten, upp mot väggen med klorna. Som om sovrummet förvandlats till en kattkarusell eller nån sorts berg och dal bana. Tills jag ger upp och går hela vägen uppför trapporna i tröttheten för att släppa ut eländet. Har provat att stänga honom ute ur sovrummet också men det är värre. Då sitter han utanför och jamar tills jag öppnar dörren.

Veckans ”nu möblerar vi om”: Dotterns flytt framkallade en del glapp i huset. Och bakom soffan, som är av hörnslag men inte står i nåt hörn, blev det extra tomt. Där hade vi ett litet bord som var hennes. Där behövdes ett nytt. När jag kom på att farmors gamla symaskin skulle passa perfekt just där! Precis! Satt som gjutet. Och därmed skapades även en lucka för sekretären Maken snickrat. Som bott i garaget en tid i brist på plats. Så bra det blev!

Nu är det redan måndag och jag har nyss kommit hem. Efter ett söndagsnattpass och lite måndag förmiddagsjobb. Åkte direkt från jobbet till nästa. Men nu ska jag njuta av lite ledighet.

3 reaktioner på ”Nått slutet av en vecka och påbörjat en ny igen

  1. Farmors symaskin. Den minns jag otroligt väl. Fingrande på den så snart jag fick chansen då jag var där. Den passade liksom in så bra där. Jag är glad över att den tagits till vara och fått en ny boplats. ♥

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.