Att åka och handla bara lite funkar inte!

Det började med att vi skulle handla. Mat alltså. Maken pantade också sina colaflaskor och jag pantade kolsyretuben till min sodastream. Sen handlade vi. Efter det gick vi in på nästa affär där jag var helt säker på att jag sett tösalt. Det verkade vara en helt nödvändig produkt för dagen. Eftersom bilen står och rasar ner från garageuppfarten om nätterna. Hittade den halvvägs ute i gatan härom morgonen. Garageuppfarten lutar precis lagom för att bilen ska åka kana på blankisen.
Men det fanns verkligen inget tösalt. Måste ha drömt det där. Försökte komma på var jag sett korgen med saltpåsar men det hjälpte inte. Så Maken föreslog att vi skulle åka till Rusta. Kanske var det där sånt fanns.
Vi ringde Dottern, som villigt följde föräldrarna på en shoppingrunda. Vi skulle ha det där saltet, inget annat. Nån som tror att det gick som tänkt?
Först fastnade fingrarna i en förpackning plastburkar. Små sådana som följde med bara för att de var gulliga miniatyrer av plastbackar. Sen hamnade vi bland plyschiga filtar. Dottern hävdade att hennes variant var en tråkig fyrkantjävel. Min är större, typ rektangulär. Sån vill hon också ha, så att den räcker från hakan till tårna när man är frusen och trött. Jag föreslog ett byte, jag kunde ta den fyrkantiga, så fick hon en ny. (Smart … nä! Ingen av oss tänkte på att läsa på förpackningen och det visades sig sen att vi kom hem med ännu en fyrkant.)
Hur det nu var hamnade vi tillslut i tapethörnan. Som visade sig ha rabatt på rullarna.
Vi har pratat om en makeover av sovrummet sen stan brann. Jag har spanat lite på en av tapeterna där i hörnan förut. Och stod nu plötsligt med famnen full av medaljongtapet. Vad hände liksom?
Jag hade planen för sovrummet klar och den innehöll verkligen inga medaljonger! Men jag gick envist med medaljongprydda rullar till kassan och fick dem med hem i en påse.
Ute i bilen på hemvägen insåg jag att vi inte köpt ens en flinga av tösaltet. Nu gäller det alltså att parkera med bakhjulen på asfaltfläckarna om vi vill behålla bilen på uppfarten. Men jag har tapeter. Dags att på allvar börja planera för en rust av sovrummet då. Och vi som verkligen hatar att hålla på med sånt. Suck.

6 reaktioner på ”Att åka och handla bara lite funkar inte!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.