Känsla för snö?

Det är snö överallt. Meterhöga drivor, smala moddiga vägar och gator. Omöjligt att ens mötas på en del ställen. Intill vårt hus har traktorn plogat upp en hög som gömmer ett helt hus! Där vi vanligen ser ett gult grannhus syns nu bara snö. Och snart finns det ingenstans att göra av det man måste skotta av uppfarten. Den senaste veckan känns det som jag inte gjort annat än sopa fram bilen. Eftersom den snöar igen så fort man lämnar den utan uppsikt en stund.
Somliga tycker det är för jobbigt att sopa sina bilar. Eller fick ingen snöborste i julklapp.
Mötte det värsta jag sett i den kategorin i går. En rullande snöhög! Det gick inte ens att urskilja färgen på bilen under högen. Den enda kraftansträngning som gjorts för att befria bilen från snö innan avfärd, var att slå på vindrutetorkarna. Föraren (eller vad man nu ska kalla en sån) hade en glugg på ett par decimeter att se trafiken genom. På motorhuven låg en driva. Som blåste upp mot vindrutegluggen och minskade sikten ytterligare. En rullande lokal snöstorm liksom.
I tätbegyggt område! Där alla småvägar på ena sidan av vägen leder till skolan!
När jag tog mitt körkort fick man lära sig att vara uppmärksam som bilförare och hålla uppsikt åt alla håll. Den där snöhögsföraren såg inget annat än snön som yrde upp mot rutan och jag hoppas att det är som ordspråket säger. Att Gud ser till de tokiga. Så att ingen liten skolknatte skulle över vägen i den där enorma snöframkallade döda vinkel som omgav den bilen. Man fick liksom lust att vända, köra om och åka före med varningsblikers påslagen. Hade nummerplåten gått att läsa kunde man ha skickat en snöborste också.
Snön är knappast slut än. Det är bara februari. Ska inte vara vår då, ens i närheten. Men en paus från snöfall skulle uppskattas. Så vi får vila från snöborstar och skyfflar och traktorer. Och livsfarliga rullande snöhögar.
Så Kung Bore! Lugna ner dig!

4 reaktioner på ”Känsla för snö?

  1. Här ser man sådant hela tiden de få dagarna vi får snö. Antingen stannar Engelsmännen hemma, eller så kör de runt som små snö högar. Det kanske var en Engelsman?? 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.