En rätt vanlig fredagsmorgon

Som vanligt väckt alldeles för tidigt av det där pälsbeklädda kelmonstret. Pancakes går omkring på mig, lägger sig tätt intill så min andning täpps till av all päls, trycker till med tassarna i ansiktet på mig. Spinner, trampar och lever om. Tills jag ger upp och kliver ur sängen och följer den där glatt studsande katten uppför trapporna. Häller i lite mat i nån skål så han blir nöjd. Och sitter sen trött i soffan och hade velat sova lite till. Då ser jag minsann inte skymten av nån katt! För han har gått och lagt sig! Morr!

En vecka har gått åt till att klämma in Dottern och hennes prylar i en etta. För varje dag blir det allt mer färdigt. I gårkväll körde vi äntligen dit en säng också. Hade beställt en ny. Som inte kom när det var utlovat.
Jag ringde ett par gånger och båda gånger fick jag svaret att jo, sänggaveln kom idag men madrassen kommer nog tidigast nästa vecka. Alltså kom samma sänggavel två gånger? Och inte sjutton kan hon behöva sova på en tillfällig madrass på golvet hur länge som helst.
En säng hittades då i samma affärskedja i grannkommunen. Men jag skulle få ta mig dit och hämta den själv. Affären tog inget ansvar för den beställda sängen. Då ledsnade jag och avbokade hela rasket. Vill inte vänta en vecka till för att riskera få samma svar igen. Dottern skakade fram en säng själv. Och den har hon nu. Hoppas hon har sovit bra i natt!

Det här huset kräver också lite tillsyn. Har fixat till det på övervåningen under lediga stunder i veckan. Städade när jag kom från jobbet i går. Men i källaren har flyttframfarten ännu synliga spår. Det kommer den att få ha ett par dagar till. I dag tänker jag nämligen vara helt ledig och inte göra ett endaste dugg. Resten av helgen ska tillbringas på jobbet. Så av denna lediga fredag tänker jag inget göra. Så det så.

Vi bor inte i skogen. Men bredvid. Eller liksom mittemellan. När vi åkte hem efter sängleveransen i gårkväll kom tre rådjur studsande över vägen. På samma ställe som alltid. På väg från ett skogsområde till ett annat. Där bör man vara uppmärksam för det är inte första gången det passerar rådjur på det övergångsstället. För de använder faktiskt ofta just övergångsstället för att komma över vägen! Rätt smart ändå!
Man ser dem inte så tydligt i mörkret men alla tre lyckades ta sig över till andra sidan, fast det kom flera bilar just då. Det är så vackra djur! Nästan overkliga, som klippta ur en Disneyfilm. I spåren i snön utanför huset ser man varje morgon hur rådjuren traskat runt i trädgården för att leta ätliga buskar.

Och så konstiga saker som kan hända en ledig fredagsmorgon. Plötsligt beställde jag whiskyglas på nätet!

2 reaktioner på ”En rätt vanlig fredagsmorgon

  1. Det är så själva satan vad katter är morgontidiga. Det måste vara för att de sover mellan 08.00-03.00. 😉

    Retsamt att företaget inte tar ansvar för sina affärer men bra att det ordnade sig på annat vis. Skönt att du får en ledig dag nu innan du tar itu med att förvandla huset till ett rent tvåpersoners hushåll. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.