Utomhuskyla och innomhusvärme

Det är en sån dag när man helst skulle dra på sig myskläder och tjocksockar, hasa ner i filmläge i soffan med plyschpläden över sig och slippa gå ut. För utanför fönstret rullar en kall vinterdag upp sig. Den tänker visserligen bli solig men kall också. Det är väl som det ska när det är vinter. Förr accepterade man sånt utan gnäll. Nu pratas det om rysskyla och extremkyla och jag vet inte allt. Alltså jag tycker inte att femton minus är varken det ena eller det andra utan en ganska typisk januaridag.
Men trots det vore det bra skönt att inte ta sig an den, med varma ytterkläder och is på bilrutan och knarr i skosulorna. Och bara få sitta inne och förnöjas över att slippa.
Men sånt kan man hållas med i sagans värld.
Jag ska iväg och jobba och måste därmed både klä mig hyfsat mysfritt och gå ut till den igenisade bilen.

Annars väntar jag med spänning på morgondagen. Närmare bestämt vid halvsextiden i morgon kväll. Då ska jag och Maken följa med Dotter för att titta på en eventuell första lägenhet för hennes del. Spännande. Hon möblerar redan för fullt i tanken. Det ska verkligen bli jättekul att följa den resan.
Hon behöver komma iväg nu. Är vuxen och redo. Och det gör mig stolt och glad. Faktiskt.
Så håll en extra tumme för att den lägenheten verkligen är den blivande lägenheten. I så fall flyttar hon redan i månadsskiftet. Då blir det bråda dagar framöver. Med packning och shopping och flytt. Plötsligt händer det!
En ny tid väntar oss.

6 reaktioner på ”Utomhuskyla och innomhusvärme

  1. Det är ju under sådana här dagar man absolut ska gå ut! De är fantastiska. 😀

    Oj, vad roligt! Och vad fort det gått. Håller tummarna för fullt redan nu. 😀 😀

    Gilla

  2. Roliga bilder! Känner igen den randiga soffan. Vi hade en liknande i vår första gemensamma bostad. Arvegods från Sörens brorsa. Jag gillade den aldrig! Tyckte den var ful redan då, men den var ju till skänks. Och det var ju mycket man behövde som sagt!!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.